Turcia joaca urat pentru a forta UE. Le spune refugiatilor ca ruta spre vestul UE este DESCHISA

externe

Intelegerea dintre UE si Turcia ar fi trebuit sa stopeze intrarea refugiatilor in Grecia. La aproape doua luni de la intelegerea amintita, refugiatii continua sa vina in Grecia, chiar daca nu au nicio sansa sa isi continue drumul spre Europa occidentala. De ce se intampla acest lucru?

Conditiile din taberele de refugiati din Grecia sunt descrise ca fiind ingrozitoare si se stie ca granitele sunt inchise, dar, totusi, refugiatii continua sa soseasca in Grecia, noteaza Deutsche Welle.

„In Turcia, ne spun ca granitele inca nu sunt inchise iar conditiile din taberele grecesti sunt acceptabile. Pur si simplu, ii trimit pe refugiati in Grecia”, spune o tanara, membra a organizatiei „Medici fara frontiere”, aflata in tabara Suda din insula Chios.

„Stiam ca granitele sunt inchise, dar mi-au spus, in Turcia, ca, din moment ce sunt sirian, imi vor da voie sa trec si sa imi continui drumul spre Europa unde se afla familia mea”, spune un refugiat aflat in aceeasi tabara.

Vazand care sunt conditiile de pe insula, multi incearca sa se intoarca in Turcia pentu a gasi de aici o alta cale prin care sa ajunga in Europa. „De la inceputul lunii aprilie, refugiatii nu au fost preluati de Turcia de pe Insula Chios”, spune tanara de la „Medici fara frontiere”. Ea mai afirma guvernul turc a oprit preluarea de refugiati din Grecia pentru a pune presiune pe UE in privinta ridicarii vizelor de intrare in Uniune pentru cetatenii turci.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: