Turcia REGRETA acum doborarea avionului rus: „Ne dorim sa nu se fi intamplat”

externe

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a declarat sambata, in fata unor simpatizanti, intristat de faptul ca fortele turce au doborat marti bombardierul rusesc, relateaza AP in pagina electronica.

Erdogan a aparat din nou actiunea Turciei sambata, in fata simpatizantilor sai, si a criticat Rusia pentru actiunile din Siria, dupa care si-a exprimat regretul.

„Ne dorim sa nu se fi intamplat, dar s-a intamplat. Sper ca asa ceva sa nu se mai repete”, a spus el, citat de Mediafax.

In opinia sa, ambele parti ar trebui sa abordeze aceasta problema „mai pozitiv”.

El a apreciat ca o intalnire la Paris va fi o oportunitate in vederea depasirii tensiunilor si si-a reiterat indemnul la o intalnire cu presedintele rus Vladimir Putin in marja Conferintei ONU pe tema modificarilor climatice (COP21), saptamana viitoare, la Paris.

Turcia a emis anterior, sambata, o alerta de calatorie in care-i indemana pe cetatenii turci sa amane orice calatorii neesentiale in Rusia.

Ministerul turc de Externe a precizat sambata ca a emis aceasta alerta deoarece calatori turci se confrunta cu „probleme” in Rusia.

Turcii sa-si amane calatoriile pana „se clarifica situatia”, a indemnat Ankara.

Doborarea de catre turci a unui avion militar rus marti – prima data intr-o jumatate de secol cand un stat membru NATO doboara un avion rusesc – a declansat un raspuns dur din partea Moscovei.

Rusia a restrictionat calatoria turistilor turci, a blocat camioane turcesti la frontiera, a confiscat cantitati importante din importuri turcesti de alimente si pregateste o serie de sanctiuni economice mai largi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: