Turcia si-a lansat primul sau satelit de comunicatii, de productie interna, cu ajutorul SpaceX

externe

satelit, spatiu

Turcia a lansat marti pe orbita primul sau satelit de comunicatii de productie interna, Turksat 6A, o realizare despre care afirma ca ii va extinde acoperirea prin satelit la cinci miliarde de oameni, transmite Reuters.

O racheta SpaceX Falcon 9 a transportat satelitul in spatiu de la Complexul de lansare spatiala (SLC-40) de la Cape Canavaral din Florida, in SUA.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat ca lansarea marcheaza inceputul unei ‘noi faze’ pentru Turcia in productia de sateliti.

‘Am produs cu resurse nationale peste 81% din subsistemele, statiile terestre pentru satelit si softul in proiectul 6A, care este de mare importanta pentru viitorul tarii noastre in spatiu’, a spus Erdogan.

Primul semnal de la satelitul Turksat 6A a fost primit dupa 67 de minute de la lansare, asa cum fusese planificat, a indicat ministrul transportului si infrastructurii, Abdulkadir Uraloglu.

‘Am adus comunicatiile proprii, transmisiile noastre de televiziune la un nivel mai sigur, superior’, a declarat el.

Potrivit ministrului, Turksat 6A va permite de acum Turciei sa ajunga si in India, Indonezia, Malaezia si Thailanda.

Ministrul Uraloglu a mai spus ca Turksat 6A este rezultatul unui efort intins pe 10 ani de a produce pe plan intern un satelit, si ca Turcia a devenit astfel una din cele 11 tari care au reusit acest lucru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: