Turcia si Rusia, tot mai aproape de razboi. Turcia a doborat inca un avion al fortelor siriene, care sunt sustinute de Rusia

externe

f16, avioane de lupta

Un avion de lupta al fortelor regimului sirian a fost doborat marti de un F-16 al armatei turce in provincia Idlib din Siria, astfel incat fortele Turciei si Rusiei sunt tot mai aproape de un conflict direct, anunta Reuters.

Reamintim ca Turcia este membra a NATO. Incepand de duminica, acesta este al treilea avion al armatei siriene doborat de aviatia turca. Regimul sirian este puternic sustinut de Rusia, care a deplasat in aceasta tara numeroase forte militare.

La Ankara, Ministerul Apararii turc a confirmat doborarea avionului. „In cadrul operatiunii ‘Scutul primaverii’ care continua cu succes, un avion L-39 apartinand regimului (Assad) a fost doborat”, a anuntat ministerul.

Avionul sirian a fost doborat de un F-16 turc si s-a prabusit in zone aflate in mainile regimului, in sudul provinciei Idlib. Pilotul s-a catapultat, insa a murit, relateaza AFP. Totusi, nu se stie daca acesta a murit din cauza catapultarii sau daca a fost ucis de insurgenti.

Trupul neinsufetit a fost gasit mutilat in regiunea Deir Sunbol, aflata sub controlul rebelilor.

Turcia, care sustine unele grupari ale insurgentilor, desfasoara soldati in Siria vecina in principal in provincia Idlib, ultimul mare bastion al jihadistilor si insurgentilor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: