Turcia: Un adolescent a fost condamnat la inchisoare dupa ce a desenat o mustata ca a lui Hiter pe un afis cu Erdogan

externe

Autoritatile turce au arestat un adolescent in varsta de 16 ani pentru ca a desenat o mustata pe un afis de campanie electorala al presedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP, care citeaza presa locala, informeaza The Times of Israel.

Potrivit raportului, diverse institutii de presa pro-opozitie, inclusiv ziarele BirGun si Cumhuriyet, precum si postul de televiziune privat Halk TV, au declarat ca incidentul a avut loc marti in orasul Mersin, din sud-estul tarii. Adolescentul a fost acuzat ca a stricat afisul din apropierea resedintei sale cu un pix, a desenat o mustata asemanatoare cu a lui Hitler si a scris comentarii jignitoare.

Adolescentul a fost identificat prin imagini CCTV. Autoritatile l-ar fi interogat acasa iar baiatul ar fi recunoscut ca a desenat mustata, dar a negat sa fi scris comentariile insotitoare.

In urma anchetei si a audierii in fata procurorului, tanarul de 16 ani a fost gasit vinovat de „insultare a presedintelui” si ulterior inchis intr-un centru de tineret din apropiere.

Potrivit Ministerului Justitiei, „insultarea presedintelui” este una dintre cele mai frecvente crime din Turcia, doar anul trecut fiind condamnate 16.753 de persoane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: