Turcia va elibera 45.000 de detinuti. In Romania, propaganda cere eliberarea lui Liviu Dragnea

news

Partidul AKP al presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a propus un proiect de lege privind eliberarea temporara din inchisoare a circa 45.000 de detinuti, ca masura de evitare a raspandirii coronavirusului in penitenciare, transmite dpa, citata de Agerpres.

O reforma separata, inaintata de AKP si aliatii sai catre parlament, prevede eliberarea cu titlu permanent a aproximativ 45.000 de detinuti.

Inchisorile aglomerate din Turcia gazduiesc in jur de 300.000 de detinuti.

Guvernul lucreaza la o reforma vizand relaxarea presiunii asupra sistemului, in conditiile in care asociatii pentru apararea drepturilor omului avertizeaza ca numarul infectarilor ar putea creste rapid in mediul penitenciar.

Propunerea survine dupa ce numarul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns luni in Turcia la 10.872, in mai putin de trei saptamani de la primul caz, iar cel al deceselor la 168.

Detinutii care au executat jumatate din durata pedepsei vor fi eligibili pentru eliberare, a precizat Cahit Ozkan, vicepresedinte al AKP, pentru presa. Vor fi insa exclusi condamnatii pentru terorism, infractiuni legate de droguri, infractiuni de natura sexuala, crime, violenta impotriva femeilor.

Cei eliberati temporar vor fi transferati din regim deschis in arest la domiciliu, a mai spus Ozkan.

Dezbaterea va incepe martea viitoarea in parlament, unde AKP si aliatul sau nationalist MHP, impreuna cu care a pregatit proiectul, detin o majoritatea.

Citeste si: „Eliberati-l pe Dragnea!”. Site-ul anti-DNA al PSD & Antena 3 tipa catre autoritati: „Dragnea este in grupa de risc”

Mai mult despre: ,

Comentarii: