Turcia, victorie surpriza in „razboiul refugiatilor”. Va lua de doua ori mai multi bani de la UE

externe

Uniunea Europeana va dubla ajutorul pe care il ofera Ankarei pentru refugiatii sirieni, de la trei miliarde la sase miliarde de euro, si va prelua direct din Turcia refugiati sirieni, potrivit proiectului declaratiei finale a summitului UE-Turcia de la Bruxelles, consultat de Reuters si citat de Agerpres.

Proiectul de declaratie, intocmit in cursul summitului UE-Turcia de luni, cuprinde actiunile pe care ar putea sa le intreprinda fiecare parte pentru a pune capat crizei migratiei.

Printre propuneri figureaza cea potrivit careia Turcia ii va prelua pe toti migrantii ilegali din insulele grecesti, inclusiv sirieni, in timp ce UE va prelua direct din Turcia cate un refugiat sirian pentru fiecare sirian reprimit de catre Ankara din insulele elene.

UE va oferi inca trei miliarde de euro, pana la finalul lui 2018, pentru a ajuta Turcia sa-i adaposteasca pe sirieni, dubland astfel suma de trei miliarde de euro propusa anul trecut Ankarei.

In fine, UE va relaxa regimul de vize Schengen pentru cetatenii turci pana la sfarsitul lunii iunie, mai devreme decat fusese planificat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: