Turcii vor incepe curand sa produca temutele Bayraktar chiar in Ucraina. Ambasadorul Ucrainei in Turcia: „Este un angajament personal al proprietarilor companiei”

externe

Ambasadorul Ucrainei in Turcia, Vasil Bodnar, a declarat luni ca firma turca „Baykar” va construi in Ucraina o fabrica pentru productia de drone de atac „Bayraktar”, asa cum s-a convenit.

Intr-un interviu acordat „RBK-Ucraina”, citat de babel.ua, el a mentionat ca „Baykar” a creat deja o companie in Ucraina, a achizitionat un teren pentru constructia fabricii si si-a dezvoltat proiectul. Compania intentioneaza sa duca planul pana la capat, deoarece, potrivit lui Bodnar, a fost „aproape un angajament personal al proprietarilor companiei – sa faca aceasta productie in Ucraina”.

Ambasadorul a adaugat ca producatorii ucraineni care produc motoare, roti si piese de schimb vor fi implicati in productia de „Bayraktar” in Ucraina.

„Fabrica va fi construita. Cu doar o saptamana in urma, guvernul a aprobat acordul bilateral si l-a trimis parlamentului pentru ratificare, este vorba de acordul privind constructia uzinei in sine”, a declarat diplomatul.

La 3 februarie 2022, Ucraina si Turcia au semnat un acord privind extinderea productiei comune de vehicule aeriene fara pilot. Acesta prevede crearea in Ucraina a unei fabrici pentru productia de drone de lupta „Bayraktar”.

Ministrul apararii, Oleksiy Reznikov, a declarat atunci ca dronele turcesti vor fi echipate cu motoare ucrainene de la Motor Sichi.

Comentarii: