Categories: news

Turelele blindatelor Piranha 5 ale Armatei Romane se fabrica in Bacau

Firma israeliana de armament Elbit a anuntat ca subsidiara sa din Romania – Elmet International Bacau – a primit un contract in valoare de 120 de milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems pentru a furniza turele pentru transportoarele Piranha V ale Armatei Romaniei, informeaza un comunicat de presa, scrie Ziarul de Bacau.

Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, mitraliere RCWS de mare precizie, de 12,7 mm si sistemele computerizate de mortier SPEAR (de 120 mm), toate complet integrate la bordul transportoarelor Piranha 5.

Durata contractului este de trei ani.

La inceputul lunii februarie Ministerul Apararii a anuntat ca a suplimentat oficial programul Piranha 5 cu inca 150 de blindate, pe langa cele 227 de blindate elvetiene cumparate de la Compania Movag GmbH. Suma alocata pentru cele 150 de Piranha V este de 674 milioane de dolari.

„Programul de inzestrare are in vedere suplimentarea numarului existent de transportoare pentru trupe, ca urmare a modificarii cerintelor operationale ale beneficiarului generate de aparitia incepand cu anul 2020 a noului cod NATO de capabilitati si a noilor cerinte minime de capabilitati ale NATO, care stau la baza operationalizarii tintelor de capabilitati asumate de Romania in cadrul procesului NATO de planificare a apararii, respectiv realizarea obiectivelor Programului privind transformarea Armatei Romane pana in anul 2040.
Etapa a II a a programului de inzestrare transportor blindat pentru trupe presupune achizitia a 150 de transportoare blindate pentru trupe Piranha 5 si derivate pe sasiu de transportor blindat pentru trupe Piranha 5 si achizitia suportului logistic si a echipamentelor specifice de instruire si antrenament aferente, pentru completarea dotarii structurilor din MApN”, se spunea in comiunicatul de presa.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Celebrul actor Jerry Seinfeld, huiduit la ceremonia de absolvire a Universitatii Duke de catre studentii pro-palestinieni, pe motiv ca ar sustine Israelul

Cunoscutul actor de comedie Jerry Seinfeld a tinut duminica discursul de inaugurare la ceremonia de…

22 de minute ago

Actorul Steve Buscemi, lovit cu pumnul in fata in plina strada, la New York, de un individ care l-a atacat la intamplare

Actorul Steve Buscemi este intr-o stare buna de sanatate, dupa ce a fost lovit cu…

52 de minute ago

Serviciile secrete sud-coreene investigheaza posibile transporturi ilicite de armament din Coreea de Nord catre Rusia

Agentia de spionaj din Coreea de Sud a declarat duminica ca analizeaza suspiciunea de furnizare…

O oră ago