Turistii rusi din Crimeea au dezvaluit fara sa vrea pozitia unui sistem rusesc de rachete S-400. Ucraina tine sa le multumeasca

externe

Turistii rusi din Crimeea ocupata de Rusia au dezvaluit, fara sa vrea, pozitia unui sistem rusesc de aparare aeriana S-400 in afara orasului Evpatoria, a relatat la 21 august serviciul rusesc al Radio Free Europe / Radio Liberty.

Fotografiile in care apar armele rusesti au fost realizate in zona lacului Terekly (Solone), in apropiere de satul Molochne.

Cercetatorul OSINT Benjamin Pittet a atras atentia asupra unei fotografii cu sisteme de aparare aeriana publicate de un utilizator VKontakte la sfarsitul lunii iulie. Fotografia continea coordonate geografice, care arata ca fotografiile au fost facute in apropiere de Molochne. Pe internet exista si alte fotografii ale aceluiasi sistem.

Fotografiile au fost facute la 1,5 kilometri de un camp intre Terekly si Marea Neagra. A fost confirmat faptul ca echipamentul vazut este un sistem de aparare aeriana S-400.

Serviciul de imagini din satelit Planet.com arata si el urme ale posibilei locatii a sistemului de aparare aeriana din spatiu, cu semne de activitate in aceasta zona incepand in jurul datei de 15 iulie.

„Poate ca suntem prea duri cu turistii rusi… Uneori pot fi de mare ajutor. Cum ar fi acest barbat care face fotografii la pozitiile de aparare aeriana rusesti de langa Evpatoria, in Crimeea ocupata. Va multumim si continuati sa faceti treaba buna!”, a transmis ironic Ministerul Apararii din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: