Turistul filmat cand si-a scrijelit numele pe Colosseum, gasit de politia italiana in doar cinci zile. A spus ca nu a stiut cat de vechi este monumentul

life

Turistul filmat cand scrijelea cu o cheie numele sau si al iubitei sale pe zidul Colosseumului, a transmis o scrisoare in care si-a prezentat scuzele primarului Romei, Roberto Gualtieri, si a spus ca nu cunostea vechimea monumentului antic, transmite The Guardian.

Politia italiana a dat de urma tanarului in doar cinci zile. Ivan Dimitrov, un instructor de fitness in varsta de 27 de ani care locuieste in Bristol, a scris ca abia acum si-a dat seama „gravitatea faptei comise”.

„Prin aceste randuri as dori sa adresez scuzele mele sincere italienilor si lumii intregi pentru daunele cauzate unui bun care, de fapt, este mostenirea intregii umanitati”, a adaugat el in scrisoarea publicata miercuri in Il Messaggero.

Dimitrov, care risca o amenda uriasa si o posibila pedeapsa cu inchisoarea, i-a laudat pe cei care „pazesc inestimabila valoare istorica si artistica a Colosseumului cu daruire, grija si sacrificiu”, inainte de a adauga ca a aflat abia dupa ce s-a intamplat a aflat care este vechimea monumentului.

Amfiteatrul roman, finalizat sub imparatul Titus in anul 80 d.Hr., este locul in care gladiatori se luptau intre ei si cu animalele salbatice in lupte vicioase vazute de mii de spectatori.

Dimitrov, purtand o camasa albastra cu flori, a fost filmat de un martor atunci cand scria cu cheia, pe peretele monumentului, „Ivan + Hayley 23”.

Filmuletul, intitulat „Un turist nesimtit isi scrie numele pe Colosseumul din Roma”, a fost incarcat pe YouTube inainte de a fi distribuit pe scara larga pe retelele de socializare, alertand politia despre incident si provocand o condamnare larg raspandita.

Dimitrov este cercetat pentru deteriorarea unui bun de patrimoniu cultural si, daca va fi gasit vinovat, risca o amenda intre 2.500 si 15.000 de euro, precum si o pedeapsa cu inchisoare de la doi la cinci ani.

Iubita lui, Hayley, nu este investigata, desi ar putea fi considerata „complice”, a informat presa italiana.

Avocatul lui Dimitrov, Alexandro Maria Tirelli, a declarat pentru Il Messaggero: „Baiatul este prototipul strainului care crede in mod frivol ca orice este permis in Italia, chiar si genul de fapta care in propriile lor tari ar fi aspru pedepsita”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: