Turneul est european continua si in Ucraina. Duda si Zelenski au sosit pe neasteptate la Lutsk, pentru a comemora tragedia de la Volin cand ucrainenii au masacrat populatia poloneza

externe

andrzej duda, presedinte, polonia

Presedintele Volodimir Zelenski si presedintele polonez Andrzej Duda s-au intalnit duminica, 9 iulie, la Lutsk, relateaza publicatia Suspilne.

Zelenski si Duda au vizitat catedrala Sfintii Petru si Pavel.

Vizita presedintilor la Lutsk nu a fost anuntata in prealabil.

Cu o seara inainte, consiliul municipal a anuntat ca traficul pe strazile din orasul vechi, unde se afla biserica, va fi inchis in legatura cu evenimentele privind comemorarea victimelor celui de-al Doilea Razboi Mondial si a 80 de ani de la tragedia din Volin.

Mitropolitul Epifanie al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Mitropolitul Mihail de Lutsk si Volin, Preafericirea Sa Sviatoslav, seful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene sunt prezenti la eveniment.

Presedintele polonez Andrzej Duda a declarat ca anul acesta, in luna iulie, Ucraina si Polonia vor organiza o serie de evenimente comune pentru a onora victimele tragediei de la Volin.

Vineri, premierul polonez Mateusz Morawiecki a comemorat victimele tragediei de la Volin pe teritoriul satului Ostrowka din regiunea ucraineana Volin, acum disparut.

Una dintre cele mai dureroase probleme din istoria comuna a Poloniei si Ucrainei ramane in prezent interpretarea evenimentelor tragice din Volin din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand unitati ale armatei ucrainene au ucis in masa polonezii din zona, ceea ce in Polonia este acum considerat genocid.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: