Turnul Eiffel se inchide, dupa ce personalul a intrat din nou in greva

externe

Tour Eiffel

Turnul Eiffel, una dintre cele mai importante atractii turistice din lume, a fost inchis luni, dupa ce personalul a intrat in greva, au anuntat sindicatele pentru AFP, preluata de France24.

Greva, care a fost declansata pentru a protesta fata de modul in care este gestionat financiar monumentul, ar putea fi prelungita, au spus ei.

Operatorul turnului, compania SETE, a precizat pe site-ul sau ca „vizitele monumentului vor fi perturbate luni”.

Aceasta i-a sfatuit pe posesorii de bilete sa verifice site-ul sau inainte de a se prezenta la turn sau sa isi amane vizita. Posesorii de bilete electronice au fost rugati sa isi verifice e-mailurile pentru informatii suplimentare.

Aceasta este a doua greva la Turnul Eiffel in decurs de doua luni din acelasi motiv.

Sindicatele au criticat operatorul SETE pentru modelul sau de afaceri despre care spun ca se bazeaza pe o estimare umflata a numarului viitor de vizitatori, subestimand totodata costurile de intretinere.

Turnul Eiffel – cel mai faimos punct de reper al Parisului – atrage aproape sapte milioane de vizitatori pe an, dintre care aproximativ trei sferturi sunt straini, potrivit site-ului sau.

In timpul pandemiei de Covid 19, numarul a scazut brusc din cauza restrictiilor de calatorie, dar si-a revenit la 5,9 milioane in 2022.

Se asteapta ca numarul de vizitatori la Paris sa creasca in aceasta vara, deoarece capitala franceza gazduieste Jocurile Olimpice.

Intr-o declaratie comuna, sindicatele CGT si FO au cerut autoritatilor din Paris „sa fie rezonabile cu cererile lor financiare pentru a asigura supravietuirea monumentului si a companiei care il exploateaza”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: