Turnul Eiffel se redeschide dupa sase zile de greva. Angajatilor li s-a promis majorarea salariilor

externe

turnul eiffel, France Travel Trip Essentials Paris

Operatorul turnului Eiffel a precizat intr-un comunicat ca a ajuns la un acord cu sindicatele care ii reprezinta pe muncitori dupa ce a promis ca va aloca o „investitie ambitioasa de 380 de milioane de euro pana in 2031” pentru lucrari de renovare. Saptamana aceasta, a lansat, de asemenea, negocieri salariale, care ar urma sa fie finalizate luna viitoare, dupa ce angajatii aflati in greva au cerut o crestere proportionala cu veniturile obtinute din vanzarea de bilete, relateaza France24.

Turnul, vechi de 135 de ani, va avea un rol important la Jocurile Olimpice de la Paris din 26 iulie-11 august si la Jocurile Paralimpice care sunt programate in perioada 28 august-8 septembrie. Medaliile olimpice si paralimpice de la Paris vor fi incrustate cu bucati hexagonale de fier din Turnul Eiffel, ramase in urma reconditionarii periodice a monumentului.

Turnul Eiffel este deschis de obicei 365 de zile pe an. Anul trecut, monumentul a fost inchis pentru vizitatori timp de 10 zile, in timpul protestelor masive din intreaga Franta impotriva planului guvernului de reformare a sistemului de pensii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: