Tutuianu il ameninta pe Dragnea cu represalii fara precedent daca va fi exclus. O intreaga armata se va ridica impotriva sefului PSD

politica

Vicepresedintele PSD Adrian Tutuianu il ameninta pe Liviu Dragnea ca daca vreunul dintre pucisti va fi exclus din PSD, atunci toti ceilalti se vor uni in jurul acestuia. Numele lui Tutuianu este intens vehiculat de lideri ai PSD pentru excluderea din partid.

„Nu stiu ce va face Dragnea. Eu sper ca toata lumea are intelepciune. Ne intereseaza unitatea partidului, buna guvernare, o remaniere de succes sau o restructurare a guvernului… nu actiuni care sa aiba drept scop sanctionarea delictului de opinie”, a declarat Adrian Tutuianu pentru DC News.

„Ar face bine… sa se abtina”, a adaugat Tutuianu.

Vicepresedintele PSD a amenintat cu represalii dure daca vor exista excluderi din randul pucistilor.

„Excluderea oricaruia dintre cei care au semnat scrisoarea sau au aderat ulterior la scrisoarea semnata de noi, cei trei, ne va obliga la o actiune unitara a tuturor si a celor care sunt langa noi, deputati, senatori, primari, consilieri locali, consilieri judeteni. Nu ar face bine partidului si eu spun ca aceia care vehiculeaza teza excluderii ar trebui sa se abtina”, a mai spus Tutuianu.

Vicepresedintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi ca unii presedinti de organizatii judetene cer „vehement” excluderea din partid a vicepresedintelui Adrian Tutuianu pentru „declaratii nelalocul lor”.

„Dupa ultima sedinta a Comitetului Executiv National, cu totii am crezut ca situatia in partid se va calma si ca cei care au facut publica scrisoarea celebra despre care s-a vorbit vreo doua saptamani in Romania vor intelege ca pozitia majoritara in partid este alta. Din pacate, lucrurile nu au intrat pe un fagas normal, iar disensiunile din interiorul partidului social-democrat continua. Exista, si nu mai putem sa ascundem aceste lucruri, exista pozitii destul de vehemente ale unor colegi presedinti de organizatii din tara, sau simpli membri de partid, care cer masuri mult mai dure impotriva celor nu au inteles votul de atunci din cadrul CExN”, a declarat, joi, vicepresedintele PSD Gabriel Zetea.

Potrivit social-democratului, o parte din liderii judeteni PSD cer excluderi, lista persoanelor care vor fi propuse in acest sens urmand sa fie discutata in forurile statutare.

„Care vor fi aceste masuri, nu pot sa va spun astazi, desi unii cer masurile cele mai dure pe care le poate aplica un partid si masura cea mai dura este excluderea. Vom discuta care sunt colegii s-ar putea sa fie pusi in discutie, dar sigur o noua discutie lamuritoare in interiorul partidului, dar intr-un for statutar, este necesara”, a declarat vicepresedintele PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, va propune partidului ca, in cel mai scurt timp, sa se organizeze doua sedinte de Comitet Executiv National, una cu privire la remanierea guvernamentala, cealalta pe alte „teme politice”, au declarat, joi, surse din conducerea partidului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: