Tutuianu vede si el acum cum functioneaza justitia in Regimul PSD: „Dragnea face un joc murdar, poate imi intelegeti ingrijorarea”

politica

Senatorul Adrian Tutuianu, exclus din PSD de Liviu Dragnea, afirma ca seful PSD contesta completurile de cinci judecatori pentru ca urmareste sa fie „extras acel judecator dispus a-i face jocul murdar”.

Intr-o postare pe Facebook in care se plange de modul in care justitia ii amana contestarea excluderii din PSD, Tutuianu arata de fapt cum functioneaza acum, in regimul PSD, sistemul de justitie.

„Asa cum am anuntat public, am contestat in justitie decizia abuziva de excludere din PSD.

Din pacate, la termenul din data de 05.12.2018, instanta a decis amanarea, intrucat PSD a facut o cerere de stramutare a cauzei, la o alta instanta, din cauza calitatii mele de senator. In opinia lor, faptul ca sunt senator poate influenta impartialitatea judecatorilor Tribunalului Dambovita.

Daca as merge pe aceeasi logica, as inclina sa consider ca nicio instanta din Romania nu ar putea solutiona cauza, pentru ca Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, este al treilea om in stat. Daca ne gandim cum amana si contesta completele de judecatori, in speranta ca va fi extras acel judecator dispus a-i face jocul murdar, atunci poate imi intelegeti ingrijorarea.

Ca urmare, deja am calitatea de parte (reclamant sau parat) in trei cauze aflate pe rolul Tribunalului Dambovita sau al Curtii de Apel Ploiesti:
1. 13.12.2018 – stramutarea cauzei
2. 17.12.2018 – cerere de ordonanta presedintiala
3. Cererea in anularea hotararii CEX National al PSD se afla in procedura de regularizare, urmand sa primesc termen”, a scris Tutuianu pe Facebook.

Completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au amanat toate procesele aflate pe rol, urmatorul termen avand loc pe 14 ianuarie. Este pentru prima data in istoria instantei suprema cand activitatea acestor completuri este blocata.

Magistratii instantei supreme au decis, luni, ca 25 de cauze ale completurilor de 5 judecatori sa fie amanate pe 14 ianuarie, in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti privind anularea tragerii la sorti a completurilor, din 9 noiembrie.

Printre procesele amanate este cel in care sunt judecat Liviu Dragnea, Victor Ponta, Toni Grebla, Sebastian Ghita, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc sau Tudor Chiuariu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: