Twitter a suspendat mai multe conturi pentru „uzurparea identitatii” lui Elon Musk

externe

Se spune ca imitatia este cea mai sincera forma de lingusire – desi Elon Musk s-ar putea sa nu considere chiar asa. Comedianta Kathy Griffin, vloggerul Ethan Klein si actorul Rich Sommer („Mad Men”) spun ca in weekend le-au fost suspendate conturile de Twitter dupa ce si-au schimbat numele si fotografia de profil pentru a se potrivi cu ale lui Elon Musk, informeaza NBC News.

Decizia de a bloca toate trei conturile vine in timp ce Musk, care spune ca apara libertatea de exprimare, este urmarit cu atentie cum gestioneaza problemele de discurs pe platforma. El s-a angajat sa faca din serviciu o destinatie pentru informatii exacte, dar a sugerat si ca ar putea relaxa regulile platformei.

Musk a mai spus ca vor avea loc schimbari majore la sistemul de verificare al Twitter, avand acces oricine doreste sa plateasca o taxa lunara. Aceasta idee a provocat o anumita ingrijorare cu privire la securitate, siguranta si uzurparea identitatii pe platforma, ceea ce pare a fi un factor de motivare principal pentru valul de oameni care il imita brusc pe Musk pe Twitter.

Inainte ca Musk sa preia compania, Twitter avea reguli impotriva uzurparii identitatii altor conturi cu scopul de a „induce in eroare, a-i incurca sau a-i insela pe altii”. Conturile de parodie sau create de fani au primit instructiuni sa marcheze in numele contului lor ca sunt separate de contul pe care il parodiau.

Se pare ca Griffin, Klein si Sommer si-au schimbat numele contului de pe profilurile lor verificate in „Elon Musk”, fara a indica faptul ca ii parodiau contul.

Suspendarile sugereaza o relatie contradictorie tot mai mare intre Musk si utilizatorii Twitter care si-au exprimat scepticismul cu privire la motivele sale pentru a face schimbari. Musk si adjunctii sai au continuat sa explice si sa-si apere deciziile in legatura cu personalul pe Twitter, amestecandu-le atat cu utilizatorii obisnuiti cat si cu personalitati.

Musk a scris duminica dupa-amiaza pe Twitter ca „in continuare, orice utilizator de Twitter care uzurpa identitatea unei persoane fara a specifica in mod clar ca este o `parodie` va fi suspendat definitiv”.

Incepand de luni dimineata, multe conturi de Twitter mai prezentau „Elon Musk” in numele lor afisate, in timp ce altele au adaugat si „parodie”. Situatia s-a raspandit pe platforma, „parodie”, „Kathy Griffin” si „Ethan Klein”, toate fiind in tendinte pe Twitter in diferite momente.

Griffin, cunoscuta pentru declaratiile publice provocatoare, se pare ca a starnit furia lui Musk dupa ce si-a schimbat numele in „Elon Musk” si a indemnat oamenii sa voteze pentru democrati la alegerile de la jumatatea mandatului.

„Am decis ca votul pentru albastru este corect”, a scris ea. Recent, Musk a devenit membru al Partidului Republican.

Nu se stie daca suspendarea lui Griffin este definitiva.

Musk i-a raspuns lui Griffin in aceeasi maniera. Intr-un raspuns la un tweet, Musk a glumit: „De fapt, a fost suspendata pentru ca si-a luat identitatea unui comediant”.

„Dar daca isi doreste cu adevarat contul inapoi, il poate avea”, a continuat el, adaugand intr-un alt tweet: „Pentru 8 USD”. Musk a spus ca intentioneaza sa taxeze 8 dolari pentru produsul premium Twitter Blue, despre care spune ca va include verificarea Twitter.

Griffin nu a fost singura persoana publica care a incercat sa testeze limitele uzurparii identitatii pe platforma lui Musk.

Intr-o serie de postari pe Instagram, vloggerul Klein a postat capturi de ecran despre care a spus ca sunt mesaje prin care a fost anuntat ca i-a fost „suspendat definitiv” contul de Twitter dupa ce a postat un tweet cu numele lui Musk, care ar putea fi considerat controversat.

Intr-o explicatie a uneia dintre capturi, Klein a scris: „Comedia este moarta, Elon Musk a ucis-o”. Intr-o alta explicatie a scris: „Ma bucur ca s-a terminat. Ma pot odihni in sfarsit”. (NBC News a facut capturi de ecran ale povestii Instagram a lui Klein inainte ca postarile sa dispara automat.)

Sommer, cunoscut pentru rolul lui Harry Crane in „Mad Men”, se pare ca a incalcat si el politicile echipei Musk si si-a vazut si contul suspendat.

Intr-o declaratie pentru NBC News luni, Sommer a confirmat ca a fost „suspendat definitiv” de pe Twitter.

„Nu sunt suparat pe ei ca m-au suspendat. Am incalcat regulile. Dar daca oamenii au crezut cu adevarat ca sunt Elon Musk cu „@richsommer” chiar acolo in partea de sus a fiecarui tweet, imaginati-va cat de dificil va fi sa discernem veridicitatea identitatii oricui odata ce vand o bifa albastra oricarei persoane care are opt dolari”, a spus el.

„Daca Twitter se angajeaza din nou sa verifice efectiv identitatea utilizatorilor inainte de a le oferi, stiti, verificarea, atunci va fi un loc putin (putin) mai sigur”, a adaugat actorul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: