externe

Twitter incepe disponibilizarile. Angajatii, anuntati pe mailul de serviciu daca raman, pe mailul personal daca isi pierd locurile de munca

Twitter va anunta angajatii vineri prin e-mail daca au fost disponibilizati, inchizand temporar birourile si impiedicand accesul personalului, dupa o saptamana de incertitudine cu privire la viitorul companiei, informeaza Reuters.

„In efortul de a plasa Twitter pe o cale sanatoasa, vom trece vineri prin procesul dificil de reducere a fortei de munca la nivel mondial”, se arata in e-mailul trimis joi, vazut de Reuters.

Twitter a declarat ca birourile sale vor fi inchise temporar si ca accesul va fi suspendat pentru a „garanta siguranta fiecarui angajat, precum si a sistemelor Twitter si a datelor utilizatorilor”.

Angajatii care nu sunt afectati de disponibilizari vor fi anuntati prin adresele lor de e-mail de la serviciu. Cei care vor fi disponibilizati, vor fi informati in legatura cu urmatorii pasi pe adresele lor personale de e-mail.

Unii angajati au postat pe Twitter ca accesul lor la sistemul IT al companiei a fost deja blocat si s-au intrebat daca asta sugereaza faptul ca au fost disponibilizati.

Aceste concedieri incheie o saptamana de epurari, Musk cerand reducerea costurilor si impunand o noua etica mai agresiva a muncii in intreaga companie. El a cerut economii de pana la 1 miliard de dolari in costuri de infrastructura, potrivit unor surse familiare cu problema.

Musk a concediat deja trei dintre directorii de top ai companiei. Altii, inclusiv cei aflati in fruntea diviziilor de publicitate, marketing si resurse umane, au plecat pe parcursul saptamanii.

Prima saptamana a lui Musk ca proprietar al Twitter a fost marcata de haos si incertitudine. Au fost programate doua intalniri la nivel de companie, pentru a fi anulate doar cateva ore mai tarziu. Angajatii au declarat pentru Reuters ca au fost lasati sa puna cap la cap informatii din presa, grupuri private de mesagerie si forumuri anonime.

„Daca va aflati intr-un birou sau in drum spre un birou, va rugam sa va intoarceti acasa”, a spus Twitter in e-mailul de joi.

La scurt timp dupa ce mesajul a ajuns in casutele de e-mail ale angajatilor de pe Twitter, sute de oameni au inundat canalele Slack ale companiei pentru a-si lua ramas bun, au declarat doi angajati pentru Reuters. Cineva l-a invitat pe Musk sa se alature canalului, au spus sursele.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

10 minute ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

6 minute ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

2 ore ago

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

6 ore ago

„Rusia nu are planuri de a cuceri Harkovul”, sustine Putin: „Vrem sa cream o zona tampon pentru a proteja Belgorodul”

Rusia nu intentioneaza, acum, sa cucereasca Harkovul din nord-estul Ucrainei, a declarat vineri presedintele rus…

4 ore ago