Uber Eats anunta ca pleaca din Romania. Alte sase tari in care isi sisteaza operatiunile

news

Uber Eats a anuntat luni utilizatorii din Romania sistarea operatiunilor pe piata locala incepand de miercuri, 3 iunie,

”Dupa doi ani in care am desfasurat parteneriate cu restaurantele locale pentru a oferi servicii de livrare de mancare convenabile si de incredere, am luat decizia dificila de a sista serviciile Uber Eats in Romania, incepand de miercuri, 3 iunie. Desi ne pare rau ca Uber Eats nu va mai fi disponibil in Romania, sustinem in continuare comunitatile noastre din aceasta regiune prin serviciile de comenzi de curse cu Uber. In momentul de fata prioritatea noastra este sa minimizam impactul asupra colaboratorilor nostrii – restaurantele partenere, curierii parteneri si clientii ce ne-au sustinut in aceasta perioada”, se arata in anuntul companiei.

Uber a anuntat astazi ca, pe langa Romania, va sista operatiunile Uber Eats in Cehia, Egipt, Honduras, Arabia Saudita, Uruguay si Ucraina pana pe 4 iunie.

Compania americana a lansat platforma Uber Eats in Romania in vara anului 2018 cu 100 de restaurante partenere in Bucuresti, iar la finele lui 2019 colabora cu peste 700 de restaurante – de la localuri mici, afaceri de familie si pana la lanturi de restaurante importante, aminteste Ziarul Financiar.

Ioana Ilie-Dobre, country manager pentru Uber Eats in Romania, declara in septembrie 2019 ca valoarea medie a unei comenzi este cu 13,3% mai mare fata de polonezi si cehi si cu 9,37% mai mare fata de valoarea medie inregistrata in Ucraina. In Europa Centrala si de Est, in afara de Romania, Uber Eats este prezent si in Polonia, Ucraina si Cehia, iar la nivel global, numarul de orase depaseste 300.

Principalii competitori ai Uber Eats pe plan local sunt Glovo, Food Panda si Takeaway.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: