UCIGASUL unei copile de 8 ani, liber si FOARTE FERICIT. Crima lui a ingrozit Romania!

news

In 2005, Robert Ciobanu a violat si ucis cu cruzime o fetita de 8 ani, sora celui mai bun prieten al sau. Condamnat la 20 de ani de puscarie, el a fost eliberat anul trecut dupa doar opt ani de detentie. Ucigasul si-a refacut viata, iar de curand s-a si insurat!

Robert Ciobanu are 26 de ani si o crima ingrozitoare pe constiinta. Asta nu pare insa sa il afecteze prea mult. Tanarul din Iasi s-a intors anul trecut in localitatea in care a omorat cu sange rece o copila nevinovata si a decis sa lase trecutul in urma si sa isi vada de viata. Vrea sa isi termine liceul, sa se faca instalator. Pana atunci, insa, si-a intemeiat o familie si, probabil, il doreste si copii. „S-a insurat pentru a se incadra in baremele impuse de legea de executare a pedepsei. Din cauza lui Robert Ciobanu au fost demisi toti sefii politiei din Iasi. In cazul asta au reiesit multe deficiente ale sistemului. Pentru el a contat mult predisponibilitatea pentru reinsertie sociala”, a declarat un cunoscut al lui Robert Ciobanu pentru cancan.ro.

Cei opt ani de inchisoare nu inseamna insa ca tanarul si-a ispasit pedeapsa, cred cei care il cunosc. „Sa omori un copil si dupa noua ani sa fii liber… Din punctul meu de vedere, acest Robert Ciobanu, de-a lungul existentei sale in libertate, o sa arate, din nou, cat de slab este sistemul. Nu e vorba de ineficienta organelor abilitate, ca prima data, ci din cauza posibilitatilor de eliberare a unui astfel de individ. A stat noua ani in inchisoare si nu si-a dat seama ca e bolnav psihic”, a declarat o alta persoana din anturajul lui Robert Ciobanu.

In momentul de fata, ucigasul Larisei Chelaru se afla in custodia unui consilier al Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Iasi pana in 2020. In plus, nu are voie sa se apropie de familia Larisei.

Filmul tragediei

larisa-chelaru_3200043f7f

Larisa avea doar opt cand a fost violata si ucisa de Robert, vecin de bloc si cel mai bun prieten al fratelui sau. Tanarul avea atunci 17 ani, insa imaginatia sa s-a dovedit una diabolica. El a ascuns trupul copilei intr-o boxa de la subsolul imobilului in care locuia, apoi, dupa o vreme, l-a aruncat intr-o lada de gunoi. Abia dupa doua luni a fost gasit cadavrul copilei. La un moment dat, un taximetrist considerat suspect s-a sinucis.

La presiunea anchetatorilor, Robert Ciobanu a marturisit ca a violat-o si i-a ascuns trupul in boxa de la subsol. „La inceput mi-era frica. Mi-era frica, deci stateam cu stres in casa. In primul rand, stateam si ma gandeam… Nu stiam sigur, deci suta la suta, daca dansa chiar a murit… Puteam sa cred ca era in coma si isi va reveni. Momentul in care am luat cadavrul de la boxa subsolului si l-am dus in container si cand am vazut atunci… Am vazut mainile, atat am fost in stare sa mai vad. In rest, n-am vazut nimic”, spunea in 2008 Robert Ciobanu, potrivit site-ului stirileprotv.ro. Robert Ciobanu a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, apoi pedeapsa i-a fost redusa la 15 ani din care a executat doar opt.

Din cauza modului in care au gestionat ancheta, superiorii politiei din Iasi au fost atunci demisi. In timpul procesului, ingenuncheat de durere, tatal Larisei s-a sinucis.

Foto: cancan.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: