externe

Ucraina a ajuns a 15-a putere militara a lumii, este mult peste Polonia, Romania si Ungaria. Care sunt primele 10 puteri militare

Armata ucraineana se situeaza pe locul 15 in topul celor mai puternice din 145 de tari analizate, a anuntat compania internationala Global Firepower.

Anul trecut, fortele armate ale Ucrainei se aflau pe locul 22. In 2023, indicele de putere militara al Ucrainei a ajuns de 0,2516. Un scor de 0,0000 este considerat ideal. Egiptul (locul 14) si Australia (locul 16) au ocupat locurile de deasupra si de sub Ucraina.

„Pe masura ce Ucraina isi continua apararea impotriva Rusiei, si-a marit scorul indicelui GFP pentru anul in curs, ca urmare a raspunsului sau, a sprijinului financiar si material din partea Occidentului si a introducerii unor noi categorii cheie care aduc beneficii pozitiei sale generale pe lista”, a precizat Global Firepower, citata de New Voice of Ukraine.

Rusia ocupa in prezent locul al doilea in clasament.

In acelasi timp, organizatia a remarcat ca „actualul razboi ruso-ucrainean a evidentiat limitari esentiale ale capacitatilor militare rusesti, in ciuda avantajului sau cantitativ in materie de efective si materiale fata de Ucraina vecina – aruncand lumina asupra problemelor legate de pregatire, conducere, pregatire si aprovizionare”.

Primele zece locuri in clasament au fost ocupate de armatele Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Indiei, Marii Britanii, Coreei de Sud, Pakistanului, Japoniei, Frantei si Italiei.

Vecinii Ucrainei sunt pe urmatoarele locuri: Polonia – 20, Romania – 47, Ungaria 54, Belarus – 60.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

6 minute ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

O oră ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

55 de minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

2 ore ago

Presshub: Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. „Cum sa ramai indiferent stiind ca i-au cazut dintii din gura din pricina inanitiei?”

Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. Marius Balo, care a fost…

58 de minute ago