Ucraina a aruncat in aer un tren rusesc cu combustibili. 24 de containere au fost spulberate

externe

Noaptea trecuta, fortele ucrainene au atacat un tren de combustibil in regiunea ocupata Donetk, aflata in estul tarii.

La 40 km est de orasul Donetk, la gara feroviara din orasul Sahtersk, cel putin 24 de containere de combustibil aruncate in aer.

Linia de cale ferata este una dintre cele doua linii care intra in estul Ucrainei dinspre Rusia.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri seara ca lupte extrem de acerbe se dau in prezent langa Bahmut, oras din regiunea Donetk in estul Ucrainei, o tinta prioritara pentru armata rusa de luni de zile, transmite AFP.

„Situatia din prima linie nu cunoaste schimbari semnificative. In regiunea Donetk, langa Bahmut si Avdiivka, au loc lupte extrem de acerbe”, a spus presedintele ucrainean in interventia sa zilnica difuzata pe retelele de socializare.

Marti, sapte civili au fost ucisi si alti trei au fost raniti in Bahmut, potrivit guvernatorului regional Pavlo Kirilenko.

Luptele sunt dezlantuite in zona, fortele ruse fiind disperate sa obtina victorii dupa mai multe esecuri de la inceputul lunii septembrie.

„Ocupantii rusi au pierdut deja atat de multe echipamente, aviatice si altele, cat majoritatea armatelor lumii pur si simplu nu au si nu vor avea niciodata in serviciu”, a dat asigurari presedintele Zelenski. Potrivit acestuia,”Rusia nu va putea compensa aceste pierderi”.

Liderul ucrainean a denuntat din nou „nebunia comandamentului rus” care „trimite zi dupa zi oameni la moarte” si care este vizibila, in opinia sa, in special in estul tarii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: