Ucraina a atacat din nou portul Sevastopol, explozie puternica deasupra orasului. FSB anunta ca a arestat doi partizani care transmiteau informatii despre „facilitatile militare”

externe

In Sevastopol, o explozie puternica a rasunat deasupra partii centrale a orasului in dimineata zilei de 8 decembrie, au relatat corespondentii Radio Europa Libera. Cu cateva secunde inainte de explozie, s-a auzit un sunet asemanator cu cel emis de lansarea unei rachete.

Mihail Razvozhayev, administratorul Sevastopolului, instalat de Moscova, a declarat ca explozia a fost rezultatul „doborarii unei drone”.

Razvozhayev a scris pe Telegram ca o nava a Flotei rusesti a Marii Negre a doborat drona deasupra Marii Negre. El nu a precizat cui apartinea drona.

Incepand cu luna august, Sevastopolul a fost vizat de mai multe ori de explozii despre care autoritatile ruse spun ca au fost provocate de atacuri cu drone ucrainene.

De asemenea, FSB a anuntat ca a arestat la Sevastopol „doi rezidenti” care transmiteau ucrainenilor date despre „facilitatile militare” din zona.

Statele Unite au declarat marti ca nu au „ajutat” Ucraina sa efectueze lovituri in interiorul Rusiei, dupa o serie de atacuri cu drone asupra instalatiilor militare aflate in adancul teritoriului rus, potrivit The Guardian.

Kievul nu si-a revendicat direct responsabilitatea, dar nici nu a criticat actiunea, care a ucis trei persoane si a avariat bombardiere cu raza lunga de actiune si un depozit de combustibil, potrivit rapoartelor din Rusia.

„Nu i-am incurajat si nici nu i-am permis ucrainenilor sa loveasca in interiorul Rusiei”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken reporterilor.

Washingtonul nu a furnizat Ucrainei rachete ATACMS cu raza lunga de actiune care ar putea lovi in interiorul Rusiei de teama ca ar putea duce la o confruntare directa intre fortele ruse si cele ale SUA si ale NATO.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: