Ucraina a cucerit noi teritorii in Bahmut. Seful Wagner: „Trupele fug pe furis. Ce rusine! Soigu, Gherasimov, va provoc sa mergeti pe linia frontului, sa luati o arma si faceti trupele sa inainteze”

externe

tanc distrus, razboiul din ucraina

Rusia sustine ca a respins noi atacuri ucrainene in regiunea ucraineana Donetk si in cea ruseasca Belgorod. Potrivit presei americane, atacurile ar fi fost lansate de voluntarii rusi care se opun Kremlinului si care ar fi sustinuti de Kiev. Informatiile lansate de Kremlin au fost respinse de oficialii de la Kiev, care le-au catalogat drept false. Si liderul gruparii de mercenari rusi Wagner contrazice declaratiile Moscovei si spune ca fortele sale s-au retras din alta zona a frontului de la Bahmut, relateaza TVR.

Luptatorii rusi anti Kremlin au lansat un nou atac asupra regiunii rusesti Belgorod. Imaginile difuzate de gruparea rebela arata urmarile luptelor de langa localitatea Sebekino, in care au fost folosite drone.

Potrivit presei americane, Ucraina a construit o retea de agenti in Rusia, care actioneaza pentru a comite actiuni de sabotare a obiectivelor rusesti. Sursa citata subliniaza ca Ucraina le-ar fi livrat acestor agenti drone pentru a lansa atacuri din interiorul Rusiei.

Pe fondul acestor dezvaluiri, seful Pentagonului a precizat ca armele oferite de Statele Unite Ucrainei nu trebuie utilizate pe teritoriul rusesc.

De asemenea, analistii politici spun ca operatiunile impotriva Rusiei, desfasurate de cetatenii rusi, au rolul de a destabiliza Moscova si fac parte dintr-un razboi hibrid. Iar un succes al contraofensivei ucrainene ar fi alungarea rusilor din zone intinse ale frontului.

In acest timp, liderul Gruparii Wagner a anuntat ca trupele ucrainene au reusit sa ocupe alte teritorii din apropierea orasului strategic Bahmut si a dat din nou vina pe comandantii armatei ruse: Acum, o parte a localitatii Berhivka a fost pierduta. Trupele fug pe furis. Ce rusine! Soigu, Gherasimov, va provoc sa mergeti pe linia frontului, sa luati o arma si faceti trupele sa reziste si sa inainteze. Haideti, ca puteti! Iar, de nu, veti muri ca eroii.

Ministerul Apararii de la Moscova a dat comunicate in care a anuntat ca au fost respinse atacuri ale fortelor ucrainene in Donetk si in regiunea Belgorod. Insa informatiile au fost negate de un consilier al presedintelui Volodimir Zelenski, care a spus ca sunt false.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: