externe

Ucraina a lansat productia in masa a dronelor cu raza lunga de actiune, de peste 1.000 de kilometri

Ucraina a lansat productia in masa de drone kamikaze cu o raza maxima de actiune de 1.000 de kilometri, a declarat Herman Smetanin, seful concernului de stat Ukrainska Defense Industry, cunoscut anterior sub numele de Ukroboronprom, relateaza Kyiv Independent.

Productia este realizata in cooperare cu parteneri straini, iar armata ucraineana a comandat deja dronele pentru operatiunile sale, potrivit lui Smetanin.

Fosta conducere a Industriei de Aparare ucrainene a anuntat pe 13 ianuarie ca dezvolta o drona kamikaze capabila sa atinga o tinta aflata la 1.000 de kilometri distanta. Aceasta se afla atunci in faza de testare.

Smetanin a mai spus ca o parte din bugetul din 2024 pentru industria de aparare a Ucrainei va fi cheltuita pentru dezvoltarea capacitatilor de productie de munitie.

Anul viitor, Kievul va aloca de sapte ori mai multi bani pentru dezvoltarea si modernizarea industriei de aparare a tarii decat in 2023, a adaugat oficialul.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

20 de minute ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

O oră ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

56 de minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

2 ore ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

O oră ago