politica

Ucraina a lovit la 1.500 km distanta o rafinarie a Gazprom: „O drona cu raza lunga de actiune ‘a facut o vizita’ in republica Baschiria”

Un atac ucrainean cu drona a vizat o rafinarie rusa din republica Baschiria, situata la o distanta de aproape 1.200 km de granita cu Ucraina, a declarat joi pentru AFP o sursa din cadrul fortelor de aparare ucrainene, relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Operatiunea a fost realizata de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), a anuntat o sursa din cadrul serviciilor de informatii ucrainene.

„O drona cu raza lunga de actiune ‘a facut o vizita’ in republica Baschiria, unde a lovit rafinaria Neftekhim Salavat (a gigantului rus) Gazprom”, situata in orasul Salavat, a precizat sursa citata.

Potrivit acestei surse, drona a doborat un „record” zburand pe o distanta de 1.500 de kilometri pentru a lovi aceasta rafinarie, una dintre cele mai mari din Rusia.

Orasul rusesc Salavat, cu 150.000 de locuitori, este situat la aproape 1.200 de kilometri de granita cu Ucraina.

Pe Telegram, liderul republicii Baschiria, Radi Khabirov, a confirmat ca un atac cu drona a vizat zona industriala Salavat in jurul orei locale 13:00 (08:00 GMT) si a provocat „fum” intr-o parte a rafinariei, care insa „functioneaza normal”, conform acestuia.

„Aceasta este o incercare de a ne strica sarbatoarea”, a scris el, referindu-se la marcarea in Rusia, pe 9 mai, a victoriei asupra Germaniei naziste.

Ministerul local pentru situatii de urgenta a anuntat pe Telegram ca incidentul nu a facut victime si nici nu a provocat vreun incendiu, iar la fata locului au intervenit in jur de 30 de salvatori.

Ucraina, care se confrunta cu invazia rusa de mai bine de doi ani, si-a intensificat de la inceputul anului atacurile asupra obiectivelor militare si a instalatiilor energetice rusesti, aflate uneori la mare distanta de granita sa.

Washingtonul a criticat, potrivit mass-media, aceste atacuri ale Kievului impotriva instalatiilor energetice din Rusia si a cerut incetarea acestora.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ceata densa si vechimea elicopterului – principalele cauze ale accidentului in care a murit presedintele iranian. Implicarea Mossad – total exclusa

Presedintele si ministrul de externe al Iranului au fost oficial declarati morti, dupa ce agentiile…

2 ore ago

Pregatiri pentru prezidentiale, Ciuca isi lanseaza cartea “Un ostas in slujba tarii”: „De cand ma stiu mi-a placut sa pescuiesc”

Presedintele PNL a anuntat, luni, pe site-ul personal, ca in luna iunie isi va lansa…

8 minute ago

Ryanair anunta ca isi scumpeste din nou biletele. Compania se asteapta la un profit de 2 miliarde de euro in 2024

Compania aeriana irlandeza Ryanair a raportat luni o crestere cu 34% a profitului anual, la…

15 minute ago

Premierul estonian: „Antrenarea soldatilor cu instructori NATO in Ucraina nu duce la escaladarea razboiului”

Temerile aliatilor NATO ca trimiterea de trupe in Ucraina pentru instruirea soldatilor din aceasta tara…

51 de minute ago

Un tribunal britanic se va pronunta azi asupra extradarii lui Julian Assange in SUA. Americanii promit sa nu-l condamne la moarte pe fondatorul WikiLeaks

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va participa luni la o audiere cruciala in instanta la Londra,…

27 de minute ago

Scandal pe piata asigurarilor: unul dintre cei mai importanti brokeri va fi obligat sa-si inchida afacerea

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a retras autorizatia de functionare a FAST Brokers, dupa ce…

58 de minute ago