Ucraina a primit si lansatoare de rachete multiple M270. Kievul: „Ele vor fi o buna companie pentru HIMARS pe campul de lupta”

externe

Ucraina a anuntat vineri seara ca a primit un prim transport de sisteme lansatoare de rachete multiple M270, care se adauga arsenalului de artilerie cu raza lunga furnizat deja de Occident, transmit Reuters si AFP, citate de Agerpres.

”Primele MLRS M270 au sosit. Ele vor fi o buna companie pentru HIMARS pe campul de lupta”, a scris pe Twitter ministrul apararii ucrainean Oleksii Reznikov, referindu-se la sistemele donate de SUA si pe care armata ucraineana le-a folosit mai ales pentru a lovi depozite de munitii ale fortelor ruse.

Citeste si: Moscova se vaicareste in vazul lumii: „Fortele ucrainene utilizeaza HIMARS primite din SUA peste tot”

Reznikov nu a precizat numele tarii care a furnizat sistemele M270.

Ucraina a declarat ca a lovit peste 30 de ”tinte logistice militare” ale fortelor ruse in ultimele saptamani, ceea ce a afectat capacitatea de atac a Rusiei.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata contra Ucrainei. Moscova afirma ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: