Ucraina a respins un puternic atac de noapte al rusilor in Donbas: „Am provocat pierderi semnificative inamicului”

externe

Armata ucraineana a anuntat miercuri ca a respins in timpul noptii un atac al fortelor militare ruse in regiunea Donbas, in estul Ucrainei, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Fortele armate ucrainene „au provocat pierderi semnificative inamicului” in timpul unei tentative de ofensiva langa Verhnokamianske, Bilohrivka si Hrihorivka, iar fortele ruse s-au retras, a anuntat statul major al armatei ucrainene.

Cele trei mici localitati se afla la 10-15 kilometri vest de Lisiciansk, oras ucrainean capturat de fortele militare ruse la sfarsitul saptamanii trecute.

In zona Bahmut din sudul Ucrainei, fortele ucrainene au reusit de asemenea sa opreasca o ofensiva a trupelor ruse si le-au provocat pierderi, potrivit armatei ucrainene.

Informatiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Armata ucraineana a ridicat un nou zid de aparare de-a lungul a trei mici orase – Siversk, Soledar si Bahmut – dupa ce orasele-gemene Severodonetk si Lisiciansk au cazut in mainile rusilor.

Scopul este de a opri ofensiva rusa dinspre estul zonei industriale Sloviansk-Kramatorsk, unde se afla cartierul general al armatei ucrainene in Donbas. Luptele continua in prezent de-a lungul liniilor frontului.

Dupa cucerirea Luganskului si a unei parti din regiunea vecina Donetk, care impreuna alcatuiesc provincia Donbas, teritoriu ucrainean revendicat de Moscova, rusii si-au creat un culoar care uneste estul cu sudul si peninsula ucraineana Crimeea, anexata ilegal si controlata de Kremlin inca din 2014.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: