Ucraina a reusit sa isi demineze deja peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat de sub ocupatia rusa: „Acest lucru se face intr-un ritm extrem de rapid”

externe

Ucraina a deminat deja peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat de sub ocupatia rusa, a declarat ministrul de interne ucrainean, Denis Monastirski, care a mentionat ca a curata de mine o localitate de dimensiuni medii presupune o luna de munca, transmite EFE, citata de Agerpres.

”S-au curatat de mine peste 64.000 de hectare de teritoriu eliberat. Este vorba despre o zona intinsa, iar acest lucru se face intr-un ritm extrem de rapid”, a anuntat vineri ministrul ucrainean, citat de agentia Ukrinform.

Monastirski a sustinut ca, prin comparatie cu ritmul expertilor din organizatiile internationale care colaboreaza cu Ucraina, genistii ucraineni din Ministerul Situatiilor de Urgenta ”lucreaza de o suta de ori mai rapid”.

”Nu sunt doar cuvinte frumoase, ci masuratori reale. Pentru ca, pentru a relua alimentarea cu energie electrica, fiecare ora conteaza. Lucreaza echipe foarte mari, crestem constant numarul genistilor care lucreaza pentru noi”, a explicat el.

Ministrul ucrainean a mentionat totodata ca peste 60% din genistii Serviciului Statal de Urgente, ai politiei Nationale si din cadrul echipelor de salvatori se concentreaza in estul tarii, in regiunile Harkov si Donetk, si in sud, in Herson.

”Avem nevoie de pana la o luna de zile ca sa deminam o asezare de dimensiuni medii, sa deminam imobile de locuit, sosele, cai de acces catre instalatiile de furnizare de electricitate si caldura”, a spus el.

Monastirski a adaugat ca autoritatile ucrainene sunt constiente de faptul ca deminarea totala a teritoriului ucrainean va dura ani de zile.

Potrivit EFE, de la inceperea invaziei ruse in Ucraina, la 24 februarie, genistii ucraineni au dezactivat 266.804 de dispozitive explozive.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: