Ucraina, anunt care va infuria Rusia: nu va elimina din Constitutie obiectivul aderarii la NATO

externe

Ucraina nu doreste sa elimine din Constitutie obiectivul privind aderarea la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), informeaza luni dpa, citata de Agerpres.

„Amendamentele la Constitutie nu sunt un scop in sine si nu vor deveni unul”, a declarat presedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk pentru editia online a cotidianului Ukrainskaia Pravda, intr-un interviu publicat luni. Ceea ce este ancorat in Constitutie cu privire la alianta militara NATO si la Uniunea Europeana constituie „perspectiva Ucrainei asupra viitorului sau”, a subliniat el.

Unul dintre principalele obiective ale agresiunii ruse asupra Ucrainei este de a impiedica tara vecina sa adere la NATO si de a obtine un statut neutru pentru ea.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat dispus sa discute despre un statut neutru pentru tara sa si despre garantii de securitate din partea altor tari. Insa pana acum nu au existat rezultate tangibile in negocierile dintre Ucraina si Rusia.

Rusia cere, de asemenea, ca Ucraina sa renunte oficial la Peninsula Crimeea de la Marea Neagra si la regiunile estice Donetk si Lugansk. Insa oficiali rusi au formulat in ultimul timp revendicari asupra intregii zone de sud a Ucrainei, inclusiv a orasului-port Odesa.

Ruslan Stefanciuk a subliniat in interviu ca integritatea teritoriala a Ucrainei constituie „o linie rosie”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: