Ucraina anunta o contraofensiva puternica in Sud, in Herson: „Civilii sa paraseasca urgent zona”. Luni dimineata a si fost recucerit un sat din regiune – Video

externe

Vicepremierul ucrainean a indemnat civilii din Herson, regiunea sudica ocupata de rusi, sa evacueze rapid zona, in timp ce fortele armate ucrainene pregatesc un contraatac.

Ucraina a pierdut controlul asupra celei mai mari parti a regiunii Herson de la Marea Neagra, inclusiv asupra capitalei sale omonime, in primele saptamani dupa invazia Rusiei din 24 februarie.

„Este clar ca vor fi lupte, vor fi bombardamente de artilerie… si, prin urmare, ii indemnam (pe oameni) sa evacueze urgent”, a declarat vicepremierul Iryna Vereshchuk la televiziunea nationala, citata de France24.

Ea a precizat ca nu stie cand anume va avea loc contraofensiva. „Stiu cu siguranta ca acolo nu ar trebui sa fie femei si copii si ca acestia nu ar trebui sa devina scuturi umane”, a spus ea, duminica seara.

Luni dimineata, fortele armate au anuntat ca au eliberat satul Ivanivka din regiunea Herson.

„Soldatii ucraineni stabilesc comunicarea cu populatia locala si ofera asistenta celor care au nevoie de ea”, a raportat Brigada 60 de infanterie.

Mai mult despre:

Comentarii: