Ucraina anunta o „lovitura de precizie”. A facut una cu pamantul baza mercenarilor Wagner din Popasna – Video

externe

Ucraina a anuntat luni ca a lovit o baza a gruparii paramilitare Wagner, ai carei membri sunt acuzati de Kiev ca lupta de partea trupelor ruse, si ca a distrus un pod din apropierea orasului ocupat Melitopol, din regiunea Zaporojie, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Potrivit guvernatorului regiunii Luhansk (estul Ucrainei), Serghei Gaidai, baza Wagner din orasul Popasna a fost ”distrusa de o lovitura de precizie”. Tirul a avut loc duminica, a precizat Gaidai pe Telegram.

Extrem de opaca, gruparea Wagner are legaturi cu oligarhul rus Evgheni Prigojin, el insusi considerat un apropiat al presedintelui Vladimir Putin. Prezenta combatantilor sai a fost atestata in ultimii ani in Siria si in tari africane printre care Libia si Mali. Prigojin a fost fotografiat chiar la Propasna.

In ultimele saptamani, Ucraina a vizat mai multe poduri, in special in regiunea ocupata Herson, unde fortele ucrainene au lansat o contraofensiva pentru a recuceri zeci de sate aflate sub controlul trupelor ruse.

In 24 februarie, Rusia a declansat o agresiune militara nejustificata si neprovocata impotriva Ucrainei. Moscova afirma constant ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Comentarii: