externe

Ucraina ar putea sarbatori Craciunul pe 25 decembrie. Initiativa anuntata de Biserica

Biserica Ortodoxa din Ucraina ar putea trece la un nou calendar – cel georgian. Daca acest lucru se va intampla, ucrainenii vor sarbatori, de exemplu, Craciunul, pe 25 decembrie, si nu pe 7 ianuarie, asa cum este in prezent. Potrivit Mitropolitului Epifanie al Ucrainei, decizia de transfer va fi luata la Consiliul Episcopal in luna mai, scrie Meduza, preluata de NewsMaker.

„Implementarea acestei reforme va face posibila, in primul rand, trecerea la un calendar mai precis. Si desi exista inca unele dificultati pe aceasta cale, sunt convins ca cu ajutorul lui Dumnezeu le vom rezolva”, a spus Epifanie intr-un interviu pentru Gazeta.ua.

Desi decizia finala privind trecerea la noul calendar nu a fost inca luata, Biserica Ortodoxa din Ucraina lucreaza deja la o noua editie a literaturii bisericesti pentru enoriasi, a adaugat el.

Biserica Ortodoxa din Ucraina foloseste acum calendarul iulian, la fel ca si Biserica Ortodoxa Rusa sau cea a Republicii Moldova. Calendarul iulian difera de calendarul gregorian, la care au aderat majoritatea tarilor lumii, cu 13 zile.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

4 ore ago

Julian Assange castiga dreptul de a face recurs impotriva extradarii

Julian Assange a castigat o victorie importanta in lupta sa juridica impotriva incercarilor SUA de…

4 ore ago

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi ar putea declansa cursa curse pentru succesiunea lui Khamenei

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi intr-un accident de elicopter bulverseaza planurile celor din linia dura…

4 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

3 ore ago