externe

Ucraina avertizeaza migrantii ca-i va astepta cu focuri de arma: „Vom face uz inclusiv de armele de foc daca viata si sanatatea politistilor de frontiera vor fi amenintate”

Ucraina i-a atentionat vineri pe migrantii care vor incerca sa treaca frontiera dinspre Republica Belarus pentru a ajunge in Uniunea Europeana (UE) ca ii va respinge cu toate mijloacele posibile, inclusiv cu focuri de arma, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Daca viata si sanatatea politistilor de frontiera vor fi amenintate, vom face uz de toate mijloacele de protectie puse la dispozitia noastra prin lege, inclusiv de armele de foc”, a declarat ministrul afacerilor interne ucrainean Denis Monastirski, in Parlamentul Ucrainei.

Mii de migranti incearca de luni de zile sa ajunga in Uniunea Europeana dinspre Belarus. Situatia a degenerat in ultimele saptamani, mai multe mii de persoane au ramas blocate la frontiera polonezo-belarusa, provocand tensiuni importante intre Minsk, sustinut de Moscova, si Bruxelles.

Autoritatile Ucrainei, ce se invecineaza cu Belarus si cu mai multe tari din UE, sunt ingrijorate ca migrantii blocati la frontierele poloneze si ale republicilor baltice ar putea incerca sa ajunga in UE prin Ucraina.

Europenii acuza regimul presedintelui belarus Aleksandr Lukasenko de faptul ca a orchestrat acest aflux de migranti – majoritatea provenind din Orientul Mijlociu – eliberandu-le vize, ca sa se razbune pentru sanctiunile occidentale.

Unele tari, printre care Polonia si Ucraina, au acuzat Moscova, principalul aliat al Minskului, ca a tras sforile in aceasta criza. „Nu excludem posibilitatea ca Rusia sa decida in mod intentionat sa trimita un mare numar de migranti ilegali spre teritoriul nostru prin Belarus”, a declarat ministrul ucrainean de interne in acelasi discurs, retransmis la televiziune. „Ne pregatim pentru aceasta situatie”, a afirmat el, adaugand totodata ca situatia actuala la frontiera dintre Ucraina si Belarus este „sub control si stabila”.

Kievul a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa desfasoare mii de politisti la frontiera sa cu Belarus.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

5 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

10 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

10 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

9 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

9 ore ago