Ucraina l-a arestat pe seful Politiei din Izium, care fusese instalat de Rusia. Acesta fugise dupa ce ucrainenii au eliberat orasul

externe

Un complice al ocupantilor rusi, care a fost numit in functia de sef al „Politiei” controlate de rusi in timpul ocupatiei orasului Izium, a fost retinut in regiunea Harkov, anunta Pravda Ucraina.

„Un fost ofiter de politie in varsta de 43 de ani din orasul Izium a fost retinut si notificat ca este suspectat de inalta tradare comisa in timpul legii martiale (partea 2 a articolului 111 din Codul penal al Ucrainei)”, a anuntat Procuratura din regiunea Harkov pe Facebook

Procurorii spun ca fostul ofiter de politie a trecut de bunavoie de partea fortelor de ocupatie rusesti in timpul ocupatiei orasului Izium.

El a fost numit mai intai „inspector de politie districtual” in „departamentul de politie districtual Izium din regiunea Harkov”, iar mai tarziu a fost promovat la „seful departamentului de inspectori districtuali”.

In iulie, barbatul, insotit de soldati rusi si de militanti ai „RPL” [autoproclamata Republica Populara Luhansk], a confiscat dosarele de angajare ale fostilor sai colegi.

Dupa eliberarea regiunii Harkov, barbatul a incercat sa fuga, dar a fost retinut la 23 septembrie.

In prezent, instanta decide asupra masurilor de constrangere corespunzatoare pentru suspect inainte de proces.

Un locuitor al satului Kozacha Lopan, in varsta de 33 de ani, care a colaborat cu rusii in timpul ocuparii satului si a condus ceea ce ocupantii rusi au numit „Militia populara”, este acum si el suspect.

Procuratura a stabilit ca acest colaborator era responsabil de angajarea altor persoane [pentru a servi in „Militia populara”], a organizat activitatile acestei formatiuni armate ilegale si avea sarcina de a semna si aproba documentele referitoare la activitatea militiei ilegale.

Mai mult despre:

Comentarii: