Ucraina l-a ucis cu o racheta pe un fost parlamentar tradator. Racheta a lovit un hotel plin de rusi in Hersonul ocupat

externe

Autoritatile pro-Kremlin din Herson au acuzat duminica fortele ucrainene ca au ucis doua persoane, inclusiv un fost parlamentar, intr-un atac cu rachete asupra unui hotel din acest oras ocupat, anunta BBC.

Un oficial regional a declarat ca Oleksii Zhuravko, un fost deputat ucrainean pro-rus, a murit in urma atacului.

Kirill Stremousov a declarat ca fortele armate ucrainene au tras o racheta asupra hotelului Play Hotel by Ribas duminica, la ora 05:30.

Administratia instalata de Rusia a afrimatt intr-o postare pe Telegram ca acesta „a fost un act terorist planificat”, adaugand ca cladirea hotelului nu a fost folosita in scopuri militare.

In declaratie se precizeaza ca doua persoane au fost ucise in atac, conform „informatiilor preliminare”.

Autoritatile au declarat ca jurnalisti din presa rusa se aflau in hotel in momentul in care racheta a lovit, relateaza agentia de presa AFP. Aceste afirmatii nu au putut fi verificate in mod independent.

Un reprezentant al fortelor de ordine din regiune, citat de agentia de stiri TASS,  a declarat ca atacul „a fost in mod clar efectuat cu ajutorul reprezentantilor NATO, conform informatiilor lor si la pontul lor”.

Se spune ca echipele de salvare ar fi scotocit printre daramaturi in cautarea victimelor la hotelul situat in centrul orasului din sudul Ucrainei.

Acest eveniment are loc in conditiile in care Herson este una dintre cele patru regiuni ucrainene controlate de Moscova in care au loc asa-numitele referendumuri privind aderarea la Rusia.

Orasul a fost unul dintre primele care au trecut sub controlul Rusiei la scurt timp dupa invazia din februarie si este situat intr-o zona in care fortele ucrainene au lansat o contraofensiva pe scara larga.

Luna trecuta, armata ucraineana a declarat ca a strapuns prima linie de aparare a Rusiei in regiune.

Mai mult despre:

Comentarii: