externe

Ucraina n-a mintit. Rusia confirma ca generalul Sukhovetsky a murit in Ucraina „in timp ce indeplinea o misiune de lupta”. Generalul a mai „luptat” in Cecenia si Siria

Administratia orasului Novorossiysk din Rusia a confirmat, pe 3 martie, ca generalul-maior rus Andrei Sukhovetsky a fost ucis in timp ce lupta in Ucraina, anunta CNN.

Intr-un comunicat, municipalitatea a precizat ca Sukhovetsky – comandantul adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate a Fortelor Terestre Ruse – a murit pe 28 februarie „in timp ce indeplinea o misiune de lupta in timpul unei operatiuni speciale in Ucraina”.

Sukhovetsky a servit anterior in armata rusa in timpul operatiunilor din regiunea Caucazului de Nord si din Siria, se arata in declaratie.

Newsweek USA a anuntat saptamana trecuta ca Andrei Sukhovetsky, comandantul adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate din Districtul Militar Central, a fost ucis. Generalul comanda si trupele de operatiuni speciale Spetnaz.

Posturile de stiri ucrainene au citat o postare pe VKontakte care anunta decesul generalului, scrisa de Serghei Chipilev, un deputat al grupului de veterani rusi, „Fratia de razboi”.

„Cu mare durere am aflat vestea tragica despre moartea prietenului nostru, generalul-maior Andrei Aleksandrovici Sukhovetsky, pe teritoriul Ucrainei in timpul unei operatiuni speciale”, se arata in postarea sa, fara a preciza circumstantele.

Christo Grozev, directorul executiv al site-ului de verificare a faptelor Bellingcat, a transmis pe Twitter vestea mortii, adaugand ca, daca se confirma, aceasta ar fi un „demotivator major” pentru fortele rusesti.

Vestea mortii a fost raportata si de mass-media rusesti. Lenta.ru a publicat stirea, in timp ce Alexander Kots, corespondent al tabloidului de mare tiraj Komsomolskaia Pravda, a descris decesul intr-o postare pe reteaua de socializare Telegram.

Radio Liberty a relatat decesul si a precizat ca Sukhovetsky a comandat anterior Divizia a 7-a de asalt aeropurtat din Novorossiysk timp de trei ani.

Serviciul in limba ucraineana al postului de televiziune a precizat ca acesta a participat de doua ori la Parada Victoriei din Piata Rosie si a fost decorat cu doua Ordine ale Curajului. De asemenea, a luat parte la campaniile rusesti din Caucazul de Nord, Abhazia si Siria,  si a fost decorat pentru rolul sau in anexarea Crimeei.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

O oră ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

25 de minute ago

SUA instaleaza un numar record de 5 milioane de instalatii solare si isi propune 10 milioane pana in 2030

Un comunicat publicat de Asociatia Industriilor de Energie Solara (SEIA) sustine ca SUA a depasit…

27 de minute ago

Maia Sandu va dona unei organizatii caritabile premiul de 25.000 de euro, primit ieri, la Leipzig

Sefa statului Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit, sambata la Leipzig, premiul „Robert Blum pentru…

14 minute ago

Un nou summit in format Ramstein va avea loc luni. Reuniune a ministrilor Apararii aliati privind sprijinul militar pentru Ucraina

Urmatorul summit in "format Ramstein" al Grupului de contact pentru aparare din Ucraina (UDCG) va…

O oră ago

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

2 ore ago