Ucraina planuieste sa lanseze o „armata de roboti” dupa succesul programului de drone

externe

dispozitiv de ascultare, birou, Valeri Zalujnii

Ucraina intentioneaza sa lanseze o „armata de roboti” care sa ajute eforturile de razboi impotriva invaziei rusesti, anunta Kyiv Post.

Dupa succesul „armatei de drone”, Ucraina lanseaza acum programe similare pentru a atrage investitii si a dezvolta tehnologiile necesare pentru a descuraja si respinge invazia rusa.

Ministrul pentru Transformare Digitala, Mihailo Fedorov, a anuntat joi programele „Armata de razboi electronic (EW)” si „Armata de roboti” in timpul conferintei Forbes Tech 2023 din Lviv, in vestul Ucrainei.

Potrivit lui Fedorov, programul ar fi un cadru cuprinzator care cuprinde evolutii tehnologice si de afaceri, cu accent pe scalabilitate. Scalabilitatea este abilitatea de a creste atunci cand adaugi resurse.

„Ne vom baza pe deschiderea pietei si transparenta pentru a atrage antreprenori care au creat deja diverse produse si care stiu cum sa scaleze produsele”, a spus Fedorov.

Anuntul lui Fedorov a venit dupa succesul „armatei de drone”, o campanie sistematica care l-a avut ca ambasador pe actorul Mark Hamill, din Star Wars. Programul a inclus achizitionarea, intretinerea si desfasurarea de drone in razboiul in curs, unde acestea au fost folosite pentru a ataca pozitiile rusesti cu mare efect.

Noul program va urma probabil acelasi model ca si programul „Armata de drone”.

De asemenea, ministrul a facut referire la Brave1, un proiect ucrainean de granturi care coordoneaza si acorda finantare companiilor din domeniul tehnologiei de aparare, si a incurajat companiile sa isi prezinte propunerile.

Ucraina este unul dintre principalele centre tehnologice din Europa de Est, dand nastere unor startup-uri notabile, precum Grammarly si Preply, care s-au dezvoltat ulterior la nivel global.

Potrivit unui raport, sectorul tehnologic a contribuit cu 7,35 miliarde de dolari, aproape 4,5% din PIB, la economia Ucrainei in 2022.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: