Ucraina recastiga teren in estul asediat de fortele Rusiei, mai multe localitati au fost recucerite: „Unii soldati rusi au refuzat sa ia parte la ostilitati”

externe

Ucraina a recastigat controlul asupra mai multor asezari din jurul oraselor Mikolaiv si Herson din sudul tarii, au declarat oficiali militari citati de The Guardian. CNN anunta si ca Ucraina a reusit sa respinga atacurile rusilor in alte trei zone.

Datorita actiunilor reusite ale aparatorilor ucraineni, fortele rusesti „au pierdut controlul asupra mai multor asezari de la granita dintre regiunile Mikolaiv si Kherson”, se arata in cel mai recent raport de informatii al Statului Major al fortelor armate ucrainene, citat de The Guardian.

Fortele rusesti au luptat intens in regiunea sudica Herson, incercand sa creeze o punte terestra intre peninsula Crimeea si estul regiunii Donbas.

Cu toate acestea, lupte grele continua in Mariupol, unde ocupantii rusi isi concentreaza eforturile pentru a bloca si a incerca sa distruga unitatile ucrainene stationate in zona otelariei Azovstal, au adaugat oficialii. Cu sprijinul avioanelor, inamicul a reluat ofensiva pentru a prelua controlul asupra uzinei, a continuat raportul.

De asemenea, Rusia „provoaca tensiuni” in regiunea transnistreana din Republica Moldova, a afirmat Ucraina.

Fortele armate ucrainene au mai adaugat ca rusii nu au avut „niciun succes” in eforturile de a strapunge liniile de front din regiunile Luhansk si Donetk in ultimele 24 de ore.

In informatiile prezentate joi, Statul Major General a precizat: „Zonele Lyman, Severodonetsk si Popasna. Unitatile inamice incearca sa desfasoare operatiuni ofensive; fara succes”.

Toate cele trei orase se afla in prima linie a unei ofensive rusesti pe mai multe fronturi pentru a cuceri regiunile Donetk si Luhansk. Statul Major General a declarat ca un total de 11 atacuri au fost respinse.

Unii soldati rusi au refuzat sa ia parte la noi ostilitati, potrivit Statului Major General, citat de CNN.

„Un numar de militari ai Brigazii 38 de puscasi motorizati separati din cadrul Armatei 35 a Districtului Militar de Est, dupa ce au fost dusi in zona de recuperare, au refuzat sa continue sa participe la ostilitatile din Ucraina din cauza pierderilor semnificative de personal”, a declarat acesta.

Actiunile rusesti par sa fi fost in mare parte tiruri de rachete si artilerie in ultimele 24 de ore. Autoritatile locale din Kramatorsk, un oras din regiunea Donetk, au declarat ca sase persoane au fost ranite si au avut nevoie de tratament spitalicesc in urma unui atac cu rachete in cursul noptii.

Cel putin trei cladiri, o scoala si o gradinita au fost grav avariate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: