externe

Ucraina rupe relatiile diplomatice cu Rusia. NATO: „Rusa ataca pe toate fronturile si pune in pericol viata a milioane de civili”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anuntat joi ruperea relatiilor diplomatice cu Rusia, dupa agresiunea militara impotriva teritoriului ucrainean ordonata in zorii zilei de seful statului rus, Vladimir Putin.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, anunta ca a avut o convorbire telefonica cu premierul Ucrainei, Denis Smihal, subliniind ca situatia generata de atacul „nechibzuit si neprovocat” al Federatiei Ruse este una „extrem de grava”.

„Tocmai am vorbit cu premierul Ucrainei, Denis Smihal, in urma atacului nechibzuit si neprovocat al Federatiei Ruse. Situatia este extrem de grava, Federatia Rusa ataca pe toate fronturile si pune in pericol viata a milioane de civili. Cerem Rusiei sa opreasca imediat activitatile militare si sa respecte suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei”, scrie Geoana, joi, pe Facebook.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat joi dimineata o operatiune militara in estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „sa depuna armele” si a promis sa contracareze orice interferenta straina in operatiunea rusa in Ucraina. Putin a sustinut ca incearca sa demilitarizeze si sa „de-nazifice” Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat joi „atacul nesabuit si neprovocat” al Rusiei asupra Ucrainei, avertizand ca acesta pune in pericol „nenumarate” vieti.

”Condamn cu fermitate atacul nesabuit si neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei, care pune in pericol nenumarate vieti civile. Inca o data, in pofida avertismentelor noastre repetate si a eforturilor noastre neobosite de diplomatie, Rusia a ales calea agresiunii impotriva unei tari suverane si independente”, a declarat Stoltenberg, citat de AFP.

”Aliatii NATO se vor reuni pentru a aborda consecintele actiunilor agresive ale Rusiei. Suntem alaturi de poporul ucrainean in aceste momente cumplite. NATO va face tot ceea ce este necesar pentru a proteja si apara toti aliatii”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit injunghiat in stomac in baie. El are 95 de ani – Surse

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit, marti, cu o plaga in stomac in baia…

7 minute ago

Epurarile continua la Moscova: seful de personal din Ministerul Apararii, Iuri Kuznetov, unul dintre apropiatii fostului ministru Soigu, a fost arestat de FSB la 5 dimineata

Generalul-locotenent Iuri Kuznetov, seful Directiei principale de personal din cadrul Ministerului rus al Apararii, a…

13 minute ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani dupa ce acesta i-a spus in fata ca va vota cu PNL

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase,a fost atat de suparat pe un…

43 de minute ago

Robert Negoita si Gabriela Firea au rezolvat deja problema traficului din Bucuresti. Din gura – VIDEO

Actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoita si fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, care…

O oră ago

Vloggerul Selly, invitat la summit-ul NATO: „Fac parte dintr-o armata mai influenta decat NATO” – VIDEO

Tineri din toata lumea au participat la NATO Youth Summit, un eveniment creat special pentru…

O oră ago