Ucraina si-a recuperat drapelul de la Azovstal, va merge la Muzeul de Istorie: „Ars, rupt, si cu gauri de la srapnel”

externe

Drapelul Ucrainei, care a fluturat aproape trei luni la uzina Azovstal, in timoul rezistentei eroice a mii de luptatori ucraineni, a ajuns la Kiev si va fi depus la Muzeul de Istorie al Ucrainei.

„Steagul Azovstal ars, rupt, si cu gauri de la srapnel va merge la muzeul de istorie ucraineana”, a anuntat presa de Kiev. Iata drapelul, pe cand flutura deasupra Azovstalului.

Armata rusa a declarat pe 20 mai ca a „eliberat complet” combinatul siderurgic Azovstal din orasul strategic Mariupol, in sud-estul Ucrainei, dupa capitularea ultimilor soldati ucraineni prezenti acolo, noteaza AFP.

„De la 16 mai, 2.439 de nazisti din (regimentul) Azov si soldati ucraineni blocati in uzina s-au predat. Astazi, 20 mai, ultimul grup de 531 de luptatori s-a predat”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, Igor Konasenkov, intr-un comunicat postat pe Telegram.

Potrivit acestei surse, presedintele rus, Vladimir Putin, a fost informat de ministrul apararii, Serghei Soigu, despre „incheierea operatiunii si eliberarea completa a combinatului (Azovstal) si a orasului Mariupol”.

Igor Konasenkov a subliniat ca seful luptatorilor din regimentul Azov la fata locului s-a predat si a fost evacuat din uzina intr-un „vehicul blindat special” pentru a nu fi atacat de locuitorii ostili.

Comentarii: