Ucraina, tot mai puternica. A respins ofensiva rusilor la nord de Donetk: „Pierderile inamicului sunt mult mai mari decat ale noastre”

externe

Fortele ruse au incercat sa avanseze spre orasul Avdeevka, la nord de Donetk, insa nu au reusit, a declarat marti seful administratiei militare a localitatii, Vitali Barabas, citat de Reuters, informeaza Agerpres.

Avdeekva se afla pe ruta din Donetk, prin Konstantinovka, spre Kramatorsk si Sloviansk, orase cheie din zona aflate inca sub control armatei ucrainene.

Barabas a declarat televiziunii din Ucraina ca declaratiile inamicului potrivit carora soseaua respectiva se afla sub control rusesc „sunt neadevarate”, iar fortele ucrainene i-au respins pe rusi dupa o ofensiva de cateva zile a acestora, care i-a costat circa 40 de morti. „Pierderile inamicului sunt mult mai mari decat ale noastre”, a sustinut el.

Guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, a afirmat tot marti ca in luptele respective au cazut patru ucraineni, iar un civil a fost ucis luni la Avdeevka.

Separatistii din estul Ucrainei, sustinuti de Rusia, controleaza sudul regiunii Donetk si au ocupat luna aceasta intreaga regiune Lugansk, odata cu caderea orasului Lisiceansk.

Moscova afirma ca respingerea armatei ucrainene din ambele regiuni este un obiectiv important al asa-numitei „operatiuni militare speciale”, termenul oficial folosit in Rusia pentru invazia din Ucraina. Kievul si Occidentul arata ca rusii au inceput razboiul in 24 februarie fara a fi provocati.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: