Ucraina. Una dintre cele mai avansate arme britanice a intrat in lupta. Rachetele Brimstone sunt foarte eficiente impotriva navelor si blindatelor – Video

externe

O inregistrare video cu fortele ucrainene care trag cu rachete Brimstone lansate de la sol a inceput sa circule pe retelele de socializare. Este prima inregistrare a unei lansari de rachete Brimstone de la sol in Ucraina, scrie The Drive.

Iata imaginile cu lansarea rachetelor Brimstone.

Marea Britanie a confirmat la sfarsitul lunii aprilie ca va livra Ucrainei rachete ghidate cu precizie Brimstone.

Familia de rachete Brimstone, produsa de consortiul european de rachete MBDA, este o arma care poate fi lansata de la sol sau din aer. Racheta are o lungime de putin sub 1,80 metri si o greutate de 110 kilograme. Cel mai important este ca are o raza de actiune cuprinsa intre 8 si 20 de km. Sistemul sau de ghidare este conceput pentru a fi capabil sa functioneze in orice vreme, ziua si noaptea, prin utilizarea unui cautator radar activ.

Racheta Brimstone este capabila de atacuri in salva si de gasirea autonoma a tintelor odata ce ajunge intr-o zona desemnata ca tinta. Acest lucru il face ideal pentru a dobori blindate, artilerie si formatiuni de nave.

Mecanismul de lansare de la sol montat pe camion care se vede in imagini se presupune ca a fost dezvoltat de Marea Britanie special pentru Ucraina. Simpla insurubare a unui suport de lansator Brimstone utilizat pe aeronave pe un cadru montat pe camion a fost probabil ideea din spatele procesului de dezvoltare simplificat, prin care Marea Britanie a efectuat livrarea intr-un termen atat de scurt.

In urma anuntului initial al livrarii de catre Marea Britanie, nu s-a stiut daca sistemele Brimstone trimise in Ucraina vor fi destinate operatiunilor anti-nava, anti-blindat sau ambele. Cu toate acestea, inregistrarea video a lansarii rachetei prezinta un nivel de capabilitate care ar putea foarte bine sa fie benefic in mai multe cazuri de utilizare.

Sistemele de rachete cu raza scurta de actiune au fost o parte esentiala a operatiunilor defensive ucrainene, iar sistemele montate pe camioane, lansate de la sol, au capatat recent o mai mare importanta. Aceste aranjamente improvizate nu numai ca fac ca aceste sisteme sa fie considerabil mai manevrabile, dar asemanarea pe care o au cu vehiculele civile si/sau semnatura vizuala generala redusa le consolideaza capacitatea de supravietuire.

Aceste rachete Brimstone pe roti ar putea deveni rapid amenintari majore pentru fortele rusesti, care ar putea sa loveasca blindajele din est si sa ameninte navele rusesti care se apropie de tarmul tarii in sud. De asemenea, Marea Britanie are capacitatea de a mentine aprovizionarea.

Cu alte cuvinte, Ucraina dispune acum de una dintre cele mai avansate arme pe care a intrat vreodata in posesia sa si o poate desfasura cam oriunde si in orice mod isi imagineaza.

Mai mult despre:

Comentarii: