externe

„Ucraina va invinge Rusia din punct de vedere militar in 2023”, anunta German Marshall Fund. Ce se va intampla cu Crimeea

Ucraina, cu sprijinul intens al NATO, „va invinge Rusia din punct de vedere militar in 2023”, iar Moscova va suferi consecinte politice „imprevizibile”, conform previziunilor pentru anul viitor ale German Marshall Fund of the United States (GMFUS), un think-tank care abordeaza probleme transatlantice, transmite EFE, citata de Agerpres.

Jacob Kirkegaard, economist membru al echipei GMFUS, a declarat miercuri pentru EFE, in numele acestui grup, ca in 2023 Ucraina „isi va elibera teritoriul, cu exceptia Crimeei” si ca, in ceea ce priveste aceasta peninsula pe care Rusia a anexat-o ilegal in 2014, fie o va recupera, „fie va opta sa o asedieze pentru a forta Rusia sa se retraga”.

„Acest lucru va atrage dupa sine consecinte politice imprevizibile in Rusia si, desi va fi o victorie glorioasa pentru Ucraina, UE, NATO si pentru democratia impotriva fascismului si tiraniei, nu va marca inceputul stabilitatii in Europa”, adauga Kirkegaard.

„Regimul (presedintelui rus) Vladimir Putin se va vedea amenintat, iar soarta vastului arsenal nuclear al Rusiei va ajunge in topul preocuparilor politice si de securitate globale”, considera acest expert danez, care apreciaza ca, „prin urmare, preturile mondiale la energie nu vor scadea, deoarece livrarile de titei si gaz rusesti vor continua sa fie supuse unor sanctiuni economice si unor prime de risc considerabile”.

Totodata, pentru anul viitor, Kirkegaard preconizeaza ca vor exista „cresteri ale ratei dobanzii imprudente si excesive din partea BCE (Banca Centrala Europeana) care diagnosticheaza gresit climatul macroeconomic al UE”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fiul lui Doldurea a cautat sa fuga din Romania. Anchetatorii au descoperit ca acesta se uita dupa „tari fara extradare” si „boli cu care nu se face puscarie”

Ionut Doldurea, fiul primarului reales Ion Doldurea (PSD), a cautat pe internet informatii despre "tari…

4 ore ago

Un pasionat de istorie militara din China a cumparat patru carti cu secrete militare pentru mai putin de 1 dolar

Un pasionat de istoria militara pensionar din China pare sa fi facut o descoperire alarmanta…

4 ore ago

Canada: Nivelul minim record al banchizei din Golful Hudson, un semnal de alarma pentru supravietuirea ursilor polari

Intinderea banchizei care acopera Golful Hudson din Canada a atins un minim record in luna…

4 ore ago

Un grup de advocacy din Austria a depus o plangere impotriva Alphabet, compania mama a Google, pentru presupusa urmarire a utilizatorilor browserului Chrome

Grupul de advocacy austriac NOYB a depus, joi, la autoritatea nationala pentru protectia datelor, o…

4 ore ago

Rusia spune ca reporterul Wall Street Journal, Evan Gerskovici, va fi judecat pentru ca ar fi lucrat cu CIA

Procurorii rusi au declarat, joi, ca au trimis in instanta cazul reporterului american Evan Gerskovici,…

4 ore ago