Ucrainenii au aruncat o bomba peste un preot militar rus care aproviziona trupele de invazie din estul tarii – Video

externe

Un microbuz in care se afla seful centrului de pregatire speciala „Shot” din Sankt Petersburg, Vitali Beliaev, a fost aruncat in aer de partizanii ucraineni in zona Donetk.

Vitali Beliaev era cunoscut de peste un an de ucraineni, el alimentand constant trupele de invazie cu bunuri de consum.

Vitali Beliaev a servit in militia rusa, apoi a decis sa devina preot. El a sfintit echipamente militare si a instruit mecanici de tancuri.

Valerii Zalujni, comandantul-sef al Fortelor Armate ale Ucrainei, a publicat o inregistrare video in care se vede cum Ucraina distruge nava ruseasca Saratov in portul orasului ucrainean Berdiansk in urma cu un an. Rusia a confirmat abia recent pierderea navei.

„In urma cu un an, la 24 martie 2022, Fortele Armate ale Ucrainei au lansat un atac cu rachete asupra bazei rusesti din portul Berdiansk, ocupat temporar.

Cateva nave mari de debarcare – Orsk, Cezar Kunikov si Novocherkask – au fost avariate, iar nava Saratov a fost distrusa.

Mitul invincibilitatii flotei rusesti a fost spulberat de aceste atacuri de mare precizie ale Fortelor Armate ale Ucrainei. Acest lucru a dovedit inca o data un fapt de netagaduit: inamicul nu va cunoaste pacea pe teritoriul ucrainean, nici pe uscat, nici pe mare”, a scris Zalujni pe Telegram.

La un an de la distrugerea navei, cartierul general al Flotei rusesti din Marea Neagra a confirmat oficial pierderea. La dezvelirea unei placi comemorative in memoria marinarilor cazuti pe navele de debarcare, Felix Menkov, comandantul numit de rusi al bazei navale din Crimeea, a declarat: „In urma cu un an, in lupta, am pierdut nava de debarcare de lupta Saratov. Am pierdut, de asemenea, echipajele de pe Saratov, Novocherkask si Caesar Kunikov”.

Publicatia CrimeeaRealii a subliniat ca aceasta este prima confirmare oficiala a pierderii navei in lupta. Armata rusa a negat anterior pierderile suferite atunci cand aceste nave de debarcare au fost lovite cu rachete ucrainene.

La 24 martie 2022, in portul Berdiansk, ocupat de Rusia, fortele armate ucrainene au distrus nava Saratov, o nava de debarcare de mari dimensiuni a Flotei ocupante a Marii Negre. Incendiul s-a extins la alte nave, la combustibil si la munitii.

Comandantii celor doua nave de debarcare avariate din Berdiansk s-au dovedit a fi tradatori ai Ucrainei, care au dezertat in Rusia in 2014, precizeaza Pravda.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: