Ucrainenii au distrus un intreg convoi format din 13 tancuri si blindate ale Rusiei. Un jurnalist strain prezinta uimit dovezi – Video

externe

Jurnalistul Oz Katerji a relatat, sambata seara, ca ucrainenii au distrus un convoi rusesc format din 13 tancuri si APC-uri in urma cu 48 de ore, langa Irpin, la periferia Kievului. El a prezentat filmari si fotografii de la locul „masacrului”.

„Pot confirma ca fortele armate ucrainene au distrus un convoi blindat format din 13 tancuri si APC-uri in urma cu 48 de ore langa Irpin.

Soldatii aflati la fata locului ne-au spus ca ambuscada a avut loc cu 48 de ore in urma, iar unul dintre APC-uri inca fumega, chiar si dupa 2 zile de ploaie. Soldatii spun ca au scos ieri opt cadavre de rusi de pe campul de lupta.

In interiorul acestor vehicule se aflau inca mai multe cadavre, carbonizate  si imposibil de identificat. Nu existau vehicule ucrainene distruse nicaieri in apropiere”, a relatat jurnalistul.

„Nu pot decat sa spun ca a fost un masacru al tancurilor”, a pus jurnalistul de la fata locului.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat militarii rusi ca mineaza zone din nordul Ucrainei pe masura ce se retrag sau sunt respinsi de fortele ucrainene, transmite sambata Reuters.

Ucraina a informat ca trupele sale au recapatat controlul a peste 30 de orase si sate din regiunea Kiev de cand Rusia a anuntat in aceasta saptamana o diminuare a operatiunilor sale in jurul capitalei ucrainene pentru a se concentra asupra luptelor din estul tarii.

„In nordul tarii noastre, invadatorii pleaca. (Retragerea) e lenta, dar sesizabila. In unele locuri sunt izgoniti prin lupte. In altele, chiar ei isi abandoneaza pozitiile”, a declarat Zelenski intr-un mesaj video dat publicitatii sambata, fara sa prezinte dovezi. „Mineaza tot acest teritoriu. Casele sunt minate, echipamentele sunt minate, chiar si cadavrele”, a spus seful statului ucrainean.

Ministerul Apararii rus nu a raspuns unei solicitari a Reuters de a comenta acuzatiile pe care agentia de presa britanica spune ca nu le-a putut verifica din surse independente.

Sambata, serviciile de urgenta le-au cerut locuitorilor din zonele recent eliberate din regiunea Kievului sa fie vigilenti, atragand atentia ca peste 1.500 de explozibili au fost gasiti intr-o singura zi in timpul unei verificari in satul Dmitrivka, la vest de capitala.

Zelenski a declarat ca se fac eforturi pentru inlaturarea minelor si securizarea zonelor, dar a avertizat locuitorii care au fugit de razboi sa nu se intoarca deocamdata.

„Este inca imposibil sa revina la viata normala asa cum era ea”, a insistat el.

Comentarii: