Ucrainenii au doborat inca un bombardier rusesc Su-24M in sudul tarii. Ofensiva continua in sud, au fost distruse inca 11 tancuri si doua depozite de munitii in ultimele 24 de ore

externe

su 24

Ucrainenii au reusit sa doboare miercuri inca un bombardier Su-24M al Rusiei in sudul tarii, anunta Comandamentului Operational Sud, citat de Ukrinform.

„Situatia in zona operationala din directia  Sud ramane constant tensionata. Luptele  sunt in curs de desfasurare, deoarece Fortele noastre de Aparare continua sa isi imbunatateasca pozitia tactica, castigand un punct de sprijin in teritoriile eliberate”, se arata in comunicat.

Doua plutoane de rusi, sustinute de doua IFV-uri BMD-2 si un tanc T-72, au incercat sa-si imbunatateasca pozitia in directia Arkhangelsk – Ivanivka. Nu au reusit, dupa ce au pierdut un BMD-2 si o parte semnificativa a efectivelor implicate, fiind nevoiti sa se retraga.

De asemenea, fortele aeriene ucrainene au efectuat 13 lovituri asupra pozitiilor inamice, in timp ce un bombardier rusesc Su-24M a fost distrus in districtul Chkalove.

„Unitatile de rachete si artilerie au indeplinit 285 de misiuni de foc, lovind trei grupuri de forta de munca, arme si echipamente rusesti in Hola Prystan, Dudchany si Krynychanka, depozite de munitii in Dudchany si Sadove, precum si un punct de control al UAV-urilor in Komyshany. Podul Kakhovka si punctul de trecere de la Daryivka au ramas sub controlul focului ucrainean. Ocupantii nu au avut posibilitatea de a le utiliza”, au precizat aparatorii ucraineni.

Pierderile confirmate din partea inamicului includ 33 de militari si 31 de unitati de echipament, inclusiv 11 tancuri, cinci obuziere Msta-B, un tun autopropulsat Gvozdika, precum si doua depozite de munitii in districtele Mikolaiv si Herson.

„In Marea Neagra, adapostindu-se intr-o zona de siguranta antiracheta, manevreaza 15 nave de razboi, inclusiv doua purtatoare de rachete – de suprafata si subacvatice – care au in total 12 rachete pregatite de lupta. Cinci nave de debarcare de mari dimensiuni au plecat din bazele lor”, a adaugat comunicatul.

Bilantul militarilor rusi in Ucraina la 14 septembrie se ridica la 53.650 de morti.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: