Ucrainenii au lansat azi-noapte cel mai puternic atac de pana acum impotriva bazelor militare rusesti din Crimeea – VIDEO

actualitate

atac, drone, ucrainene, Crimeea

Noaptea trecuta a avut loc cel mai masiv atac cu avioane fara pilot asupra Crimeii ocupate temporar. Potrivit rapoartelor de pe canalele rusesti de Telegram, dronele ucrainene au incercat sa atace instalatiile militare din Djankoia, Saki si Ievpatoria.

Ministerul Apararii al Federatiei Ruse a scris, intr-un comunicat, ca „in noaptea de 20 spre 21 septembrie, a fost oprita o tentativa a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu ajutorul unor vehicule aeriene fara pilot de tip aeronava asupra unor obiecte de pe teritoriul Federatiei Ruse. Atacul a fost stopat. Sistemele de aparare antiaeriana au distrus 19 UAV-uri ucrainene deasupra Marii Negre si a teritoriului Republicii Crimeea si cate una deasupra teritoriilor regiunilor Kursk, Belgorod si Oriol.”

Pe de alta parte, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a raportat ca, in urma atacului asupra postului de comanda al Flotei ruse a Marii Negre de langa Sevastopol, desfasurat in cursul zilei de ieri, a fost ucis personal rus si au fost distruse sisteme militare costisitoare. O alta baza militara a Florei Marii Negredin, situata la Verhnosadove, la 230 km de linia frontului, a fost lovita cu mai multe rachete de croaziera Storm Shadow/SCALP-EG

Operatiunea a fost efectuata in comun de catre SSU, Fortele Aeriene si Marina Militara a Ucrainei. Lovitura a fost efectuata dupa ce SSU a confirmat ca unitatea militara gazduia comandanti ai flotei rusesti.

Guvernatorul din Sevastopol a postat in aceasta dimineata pe contul lui de Telegram: „O serie de canale publice scriu ca mai multe drone au fost distruse in apropiere de Sevastopol – nu este adevarat!”. Ulterior, el si-a sters postarea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: