externe

Ucrainenii au pus sechestru pe zeci de masini si vile de lux ale lui Medvedciuk. Acum vor sa afle de la el ”informatii importante” despre razboiul lui Putin

Autoritatile ucrainene au pus sechestru joi pe 154 de bunuri mobile si imobiliare ale politicianului ucrainean prorus Viktor Medvedciuk, care a fost arestat marti in urma unei operatiuni speciale a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), el fiind considerat un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin, despre care se spune ca ar fi nasul fiicei acestuia.

Printre bunurile poprite figureaza 26 de autoturisme, 30 de terenuri extravilane, 23 de case, 32 de apartamente, 17 locuri de parcare si un iaht, conform unor surse apropiate organelor de ancheta.

Anuntul arestarii lui Viktor Medvedciuk (67 de ani) a fost facut marti de presedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Se asteapta ca „informatii importante” sa fie obtinute de la Medvedciuk, inclusiv despre pregatirile si derularea razboiului declansat de Rusia in Ucraina, dupa cum au dezvaluit surse apropiate liderului ucrainean, potrivit Agerpres.

Zelenski a comunicat despre arestare printr-un mesaj postat pe canalul sau Telegram, ilustrat cu o fotografie a lui Medvedciuk, asezat pe un scaun, cu catuse la maini, imbracat in haine militare si cu o insigna cu drapelul ucrainean.

Medvedciuk – liderul si fondatorul partidului prorus „Platforma de opozitie – Pentru Viata” – se afla in arest la domiciliu, prin ordin judecatoresc, dar a fugit la 24 februarie, exact cand Rusia si-a inceput „operatiunea militara speciala” in Ucraina.

El este acuzat de inalta tradare pentru dezvaluirea de secrete de stat, derularea de afaceri in peninsula Crimeea anexata de Rusia in 2014, imputandu-i-se de asemenea ca lucreaza pentru Rusia si are „legaturi puternice” cu Putin.

Seful SBU, Ivan Bakanov, a declarat ca FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, ex-KGB) a incercat sa-l scoata pe Medvedciuk din tara prin Transnistria, de unde urma sa fie transportat la Moscova.

„A fost intr-adevar o operatiune dificila si periculoasa pentru multi dintre cei implicati, care a durat aproximativ o luna, in conditii de razboi”, a afirmat Bakanov intr-o interventie televizata, dezvaluind ca, pentru scoaterea lui Medvedciuk din Ucraina, FSB a recurs la ajutorul unor reprezentanti ai lumii interlope ucrainene si, din pacate, chiar la politisti ucraineni corupti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

3 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

O oră ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

3 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

3 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

4 ore ago