Ucrainenii au trimis o racheta peste seful Statului Major General al Rusiei. Valeri Gherasimov a fost ranit, alti ofiteri de rang inalt au fost ucisi

externe

Seful Statului Major General al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, Valeri Gherasimov, a fost ranit dupa ce o postul de comanda in care se afla a fost lovit de o racheta ucraineana. Gherasimov se aflain zona Izium, langa Harkov, unde a fost trimis recent de Putin.

Valeri Gerasimov, in varsta de 66 de ani, ar fi fost ranit la piciorul drept, fara ca viata sa sa fie pusa in pericol, anunta unian.net. Generalul rus a fost evacuat de urgenta spre Rusia.

Generalul de armata Gherasimov si alti ofiteri se aflau la postul de comanda, unde Fortele Armate ale Ucrainei au dat o lovitura precisa. Potrivit informatiilor preliminare, 20 de ofiteri au fost ucisi. Gherasimov a fost trimis in Ucraina chiar de presedintele Putin, pentru a coordona actiunile armatei ruse.

Canalul de Telegram „Vertical” relateaza ca rusii sufera pierderi uriase in Izium, iar aprovizionarea lor a fost intrerupta.

Anterior, Anton Gherascenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, a anuntat ca o explozie a avut loc sambata in apropierea locatiei sefului Statului Major General al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, Valeri Gherasimov.

„In urma cu o ora am primit confirmarea exploziei de ieri din Izium, in apropierea cartierului general al Armatei a 2-a de invadatori. Chiar in locul unde se afla cartierul general al sefului Statului Major General al Federatiei Ruse, Gherasimov, care a venit personal sa conduca atacul asupra Slavianskului”, a scris consilierul ucrainean, pe canalul sau de Telegram.

Informatia a fost preluata si de presa occidentala.

Generalul Valeri Gherasimov a fost trimis in urma cu doua zile Iziumul ocupat pentru a supraveghea ofensiva impotriva ucrainenilor.

Izium este un oras situat la 100 km sud de Harkov. Este un punct extrem de important pe harta din estul Ucrainei, deoarece drumurile care duc spre Slaviansk si Kramatorsk, principalele orase din Donbasul controlat de ucraineni, trec prin Izium. Acestea sunt orasele pe care Rusia este hotarata sa le cucereasca dupa retragerea rusinoasa si costisitoare de la Kiev.

Mai mult despre:

Comentarii: